Sejem, ki je v veliki meri namenjen mladim kmetom

Edo Vidmajer
30.01.2019 01:20

Po zgledu sejmov iz tujine bo Agritech potekal pozimi, ko imajo kmetje več časa za razmišljanje o investicijah in naročilih strojev, celjsko sejmišče pa bo razstavnim prostorom namenilo šest pokritih hal. Dogodek bo v veliki meri namenjen mladim, ki bodo nekoč stopili na čelo kmetije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi kmetje so generacija, ki jo spremljajo inovativnost, znanje in ne nazadnje tudi pogum, da sodobnost in drugačen pogled na obdelavo zemlje prenesejo v prakso.
Shutterstock

Med 30. januarjem in 3. februarjem se boste lahko v šestih pokritih dvoranah, delno pa tudi na zunanjih razstavnih površinah, podrobno seznanili s kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo. Na sejmu se bo predstavljalo 62 razstavljavcev, ki bodo razstavljali več kot 200 blagovnih znamk kmetijske mehanizacije, torej traktorjev, plugov, trosilcev, škropilnic, ovijalk ..., in gozdarske mehanizacije, gre za cepilnike drv, motorne žage, gozdarske vitle, prikolice, dvigala in zaščitno opremo. Na ogled bo tudi specializirana ponudba za kmetijstvo, sadjarstvo in vinogradništvo, kot so semena, gnojila, škropiva, zaščitna sredstva in druga oprema.

Nastal na pobudo združenja

Agritech je nastal na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije (ZKGT), ki je izrazilo željo, da se organizira sejem, namenjen izključno mehanizaciji. Po zgledu sejmov iz tujine tudi Agritech poteka pozimi, ko imajo kmetje več časa za razmišljanje o investicijah in naročilih strojev. "Celjski sejem edini v Sloveniji razpolaga z dovolj pokritimi površinami, da smo lahko zagotovili prostor vsem zainteresiranim. Da smo nekako s tem sejmom zadeli to, kar branža potrebuje, priča dejstvo, da smo že na prvem sejmu zapolnili vse naše stalne dvorane, razen dvorane L1 - zgornje nadstropje, ki ne omogoča predstavitev večjih strojev, v tej dvorani bosta gostinska ponudba in nekaj promocijske ponudbe," je povedal izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec.

Mlade spremlja inovativnost

Sejem bodo spremljali dogodki in predavanja s področja kmetovanja, v veliki meri pa bo namenjen tudi mladim, ki bodo nekoč stopili na čelo kmetije. Mladi kmetje so generacija, ki jo spremljajo inovativnost, znanje in ne nazadnje tudi pogum, da sodobnost in drugačen pogled na obdelavo zemlje prenesejo v prakso. Četrtek, 31. januar, bo na sejmu v celoti posvečen mladim kmetovalcem oziroma tistim, ki to še bodo.

Na tiskovni konferenci, na kateri so predstavili sejem, z leve proti desni: Anže Šinkovec (ZKGT), vodja sejma Agritech Renata Košenina, Žiga Kršinar (ZKGT) in izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec
Celjski Sejem

Skozi primere dobrih praks

V četrtek bodo aktivni tudi Strojni krožki Slovenije, ki pripravljajo srečanje predsednikov teh krožkov, v petek, soboto in nedeljo pa organizirajo prikaz opremljenosti kmetijskih in gozdarskih vozil v prometu in prikaz varovalnih delovnih oblek. V četrtek bo prav tako okrogla miza z evropskim poslancem Francem Bogovičem, na kateri bo beseda tekla o e-strojnih krožkih, pametnih vaseh in preciznem kmetijstvu.

Na ogled bo več kot 200 blagovnih znamk kmetijske mehanizacije, traktorjev, plugov, trosilcev, škropilnic, ovijalk ...
Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta