V dobro izoliranem zimskem vrtu lahko uživamo vse leto

Ba. V.
26.07.2024 06:00

Podaljšek dnevne sobe ponuja možnosti za počitek, druženje in stik z naravo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Shutterstock

Vedno milejše zime in vroča poletja nam omogočajo, da si tudi pri domači hiši uredimo prostor, v katerem smo lahko bolj v stiku z naravo in okolico. Največkrat je tak prostor terasa pred bivalnim prostorom, ki je dostopna bodisi skozi ena vrata bodisi iz več sob. Če ima taka terasa ustrezen nadstrešek, jo lahko kot podaljšek dnevne sobe uporabljamo praktično od pomladi do jeseni. Udobno vrtno pohištvo ponuja priložnosti za počitek, branje, druženje z družinskimi člani in prijatelji.

Običajno je nadstrešek enostaven, na eni strani pritrjen na steno in na drugi podprt s stebroma v vogalih. Lahko je steklen ali prekrit z lamelami, koristne so vrtljive aluminijaste lamele, ki jih lahko obrnemo tako, da prepuščajo svetlobo, ali jih zapremo in se tako ubranimo pred rahlim dežjem. Če želimo več zaščite - pred vetrom, soncem, pogledi sosedov ali mimoidočih - lahko ob straneh namestimo navpične tende. Stranske odprtine pa lahko tudi popolnoma zasteklimo, v takem zimskem vrtu lahko potem uživamo vse leto. Paziti moramo le, da je mogoče steklene stene premikati, najbolje je, da jih vgradimo kot drsna ali zložljiva vrata.

Mizarstvo Kos

Zimski vrt je torej mogoče urediti na več načinov, da bomo lahko v njem uživali tako takrat, ko zunaj zmrzuje, kot tudi v poletni pripeki, pa nujno potrebuje naslednje elemente: zaščito pred soncem oziroma vročino, senčila, prezračevanje in ogrevanje. Izbira materialov in načina izvedbe je odvisna od arhitekture hiše, proračuna, ki ga imamo na voljo, in naših potreb po tovrstnem prostoru.  

Sunshine.de
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta