Občina Pesnica: Koncerte začasno (pre)selili na travnik, ker se je začela obnova trga

Sanja Verovnik
06.07.2024 03:20

Selitev se je izkazala za pametno, saj je prizorišče ob športnem parku v Pesnici večje. Trg, kjer so potekale prireditve doslej, je dočakal začetek prenove.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Že na začetku koncerta Pomlad v Pesnici je bilo prizorišče polno ljudi, do večera se je obisk samo še stopnjeval. 
Sanja Verovnik

Če kdo meni, da se v občini Pesnica nič ne dogaja, se hudo moti. V občini z nekaj več kot 7200 prebivalci se vrstijo pestri koncertni, kulturni, zabavni in športni dogodki, ki so prava popestritev, pa ne samo za lokalno prebivalstvo, temveč tudi za stanovalce okoliških občin. Potem ko je spomladi v Pesnici ob prazniku žensk na zdaj že tradicionalnem koncertu Lepa si nastopil Vlado Kreslin in zapolnil trg do zadnjega kotička, se je nedavno na dvodnevni prireditvi, imenovani Poletje v Pesnici, na odru zamenjalo kar nekaj glasbenih imen - od Polkaholikov, Leopolda I. do Domna Kumra in didžejev.

"Prireditve so zato, da razveseljujejo in povezujejo naše občanke in občane," je dejala Zdenka Bukovec, odgovorna za prireditve v občini Pesnica, ter dodala, da si pri izbiri nastopajočih vedno prizadevajo povabiti tiste glasbenike, ki so priljubljeni tako pri mladih kot tudi starejših, saj so dogodki namenjeni vsem generacijam. 

Selitev s trga na travnik

Zaradi obnove pesniškega trga so tokratno koncertno dogajanje preselili na travnik ob nogometnem igrišču oziroma ob športni park, kar se je izkazalo kot pametna odločitev, ki bi lahko prišla prav tudi v prihodnje. "Prizorišče je kot nalašč za ples, druženje večje množice ljudi. Več je prostora, trg je postal premajhen za vse, zlasti za koncerte," so bili mnenja številni prebivalci Pesnice, ki smo jih srečali na koncertu Leopolda I. "Prireditve družijo ljudi in so vsekakor popestritev za občino," so menili drugi, ki si več zabavnih prireditev želijo tudi čez poletje, ko ne samo v Pesnici, temveč tudi v bližnjem Mariboru zaradi počitnic in časa dopustov velja zatišje.

Sanja Verovnik

Tudi nove podobe trga se številni občani in občanke že veselijo, saj menijo, da je bil ta nujno potreben obnove, da pa so zadovoljni, saj Pesnica, pa tudi ostali kraji v občini postajajo tudi zaradi svoje urejenosti vse bolj privlačni za številne obiskovalce, tudi iz sosednje Avstrije, ki tja prihajajo tako z avtomobili kot tudi na kolesih. Nova atrakcija je vsekakor muzej Alfija Nipiča, ki je svoja vrata odprl minuli konec tedna v stavbi Štajerske hiše glasbe, ki stoji v Jarenini. V njem je na ogled stalna razstava, namenjena predstavitvi življenja glasbenika, ki je tudi častni občan občine Pesnica.

Prekopan je osrednji trg v Pesnici
Sanja Verovnik

Trg dobiva novo podobo

Težko pričakovane obnove osrednjega trga v središču Pesnice je vesel tudi pesniški župan Gregor Žmak, ki je pojasnil, da bo urejanje razdeljeno na več faz. V prvi fazi, ki je v teku, bodo uredili podzemno infrastrukturo, zamenjali tlakovce, zasadili drevesa in grmovnice ter postavili klopi in koše za smeti. Vrednost začetne faze je po besedah župana ocenjena na 898 tisoč evrov (brez DDV), denar pa so zagotovili iz občinske blagajne. Z deli naj bi zaključili v prvi polovici prihodnjega leta, še napoveduje Žmak, nato naj bi se začela druga faza, ki predvideva postavitev paviljona in nadstrešnice, tretja pa terasaste stopnice do potoka Cirknica. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta