Vgradne omare so izredno praktične in omogočajo večji red v prostoru

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
30.08.2019 01:52

Vgradno omaro lahko postavimo v skoraj vsak prostor, le primerno steno mora imeti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Najpogosteje so v spalnici, predsobi, otroški in mladinski sobi, lahko so zasnovane tudi kot samostojne garderobne sobe. Vključiti jih je mogoče tudi v opremo dnevne sobe, kot samostojen element ali v kombinaciji z regalom za televizor in policami za knjige. Če so vrata kombinirana s steklom ali pleksijem, nastane tudi lepa knjižna omara ali vitrina za porcelan v jedilnici.

Previdno pri izbiri barv

Z vgradnimi omarami lahko dobro izkoristimo prostor v otroški ali mladinski sobi, še posebno, če je ta v mansardi. Pri izbiri barve je dobro upoštevati, da bo omara v otroški ali mladinski sobi najbrž dlje časa kot drugi kosi pohištva, zato se odločimo za barvno kombinacijo, ki je našemu otroku zares všeč in h kateri bomo tudi v prihodnje zlahka dodali nove kose pohištva.

V otroški sobi vaš otrok preživi veliko časa. V njej se igra, uči, druži z vrstniki, spi, sanjari in si najde zavetje.
Akron

Različne postavitve

Vgradne omare so primerne za različne postavitve, na primer kot zapolnitev med dvema stenama, pregrada, ki razdeli prostor na dva dela, samostojna na ravni steni, dvostranska izvedba za dve sobi. So izredno praktične, omogočajo boljšo preglednost, hkrati pa večji red, kar je za otroške in mladinske sobe zelo pomembno.

V mansardnih prostorih je dobro preudarno izkoristiti poševne stene, jih narediti uporabne, hkrati pa zanimive, še zlasti, ko v takšnem prostoru biva malček.
Velux

Po nasvet k strokovnjaku

Preden se odločimo za naročilo, potrebujemo dober nasvet strokovnjaka, ki nam bo izrisal omaro, prilagojeno prostoru in otrokovim potrebam. Ob tem je treba upoštevati tudi nekaj dejstev. Recimo, da gre za fiksno omaro, ki se je ne da kar tako prestaviti. Prav tako je pomembna njena namembnost, iz te namreč izhajata notranja razporeditev in izbor dodatkov. Z vgradno omaro lahko izkoristimo prostor od tal do stropa, pri tem ne smemo pozabiti na razna revizijska vratca in pokrove v stanovanju, do katerih mora biti omogočen preprost dostop.

Vgradna omara z drsnimi vrati omogoča racionalno izrabo prostora. Sega od stropa do tal, vsi notranji elementi pa so lahko narejeni po vaših željah, da je kar najbolj pregledna in praktična.
Akron

Kakovostna vodila

Pri omarah po meri, ki se zapirajo z drsnimi vrati, je največji poudarek na tako imenovanem mehkem zapiranju. To pomeni, da je vgrajena plinska vzmet, ki ublaži zapiranje. Vrata so sicer vpeta v aluminijast ali jeklen okvir, po talnem vodilu pa morajo drseti neslišno in lahkotno. Zelo pomembna je kakovost izdelave koleščkov in vzmeti ter tudi montaže. Vodila naj bi bila iz aluminija, ki je trden in trpežen material. Če se uporabi okovje slabše kakovosti, se vrata sčasoma ukrivijo in začnejo drsati druga ob druga, saj nastane trenje. Kakovostnejše okovje omogoča tudi uporabo težjega materiala za polnilo vrat, na primer stekla. Okovje ima navadno od pet do sedem let garancije. Najpogostejše so težave s koleščki, ki po vodilu ne drsijo več gladko. Razlog so največkrat nitke, prah in dlake domačih živali, ki se nabirajo okrog njih. Občasno jih je treba posesati, na daljši rok pa vrata sneti in koleščka očistiti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta