Akcija Nadškofijske karitas Maribor: Več luči, več upanja za pomoč otrokom v stiski

MBK
10.12.2021 16:52

V Nadškofijski karitas Maribor ponovno izvajajo adventno božično akcijo Več ljudi več upanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V lanski akciji so zbrali skoraj 24.000 evrov in s tem po besedah predsednika Nadškofijske karitas Maribor Branka Mačka pomagali 434 otrokom iz 183 družin. 

Andrej Petelinšek

Nadškofijska karitas Maribor je letos preko programov pomoči pomagala 1681 otrokom - za plačilo šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin in delovnih zvezkov ter učbenikov, preko programa Botrstvo, materinskega doma, ambulante in ljudske kuhinje, donirane hrane in učne pomoči. "Potrebe so velike. Zato z akcijo Več luči, več upanja in vašo pomočjo upamo, da bomo lahko nadaljevali zagotavljanje pomoči predvsem tam, kjer se starši zaradi nenadnih težav (bolezen, razveza, izguba dohodka) soočajo z veliko stisko zagotavljanja podpore otroku pri pridobivanju znanja. Želimo si, da bi zbrali dovolj sredstev in zagotovili navedeno pomoč 500 otrokom," so ob začetku adventno-božične akcije poudarili v Nadškofijski karitas.

V lanski akciji Več luči, več upanja so zbrali 23.947,84 evra, s tem so lahko pomagali 434 otrokom iz 183 družin. In kako lahko pomagate letos? Pošljete lahko SMS na 1919 s ključno besedo DAR5 in darovali boste 5 evrov za otroke v stiski, lahko tudi namenite en odstotek dohodnine, lahko pa donirate preko TRR SI56 0417 3000 1196 398, Nadškofijska karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor, BIC: KBMASI2X, koda namena: CHAR, Več luči, več upanja, referenca: SI12 0000000293059. "K solidarnosti vabimo podjetja, da del sredstev za poslovna darila namenijo za otroke in dobre ljudi, da pomislijo ob letošnjih praznikih tudi na otroke, ki večkrat zaspijo v pomanjkanju in velikem strahu," še pozivajo v Nadškofijski karitas Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta