Ali Fištravec podpira Kanglerja?

Igor Selan Igor Selan
26.11.2018 14:35

Andrej Fištravec je na facebooku poudaril, da v drugem krogu županskih volitev ne podpira nikogar, vendar so njegov zapis mnogi razumeli kot podporo Francu Kanglerju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdaj nasprotnika, zdaj zaveznika?
Andrej Petelinsek

Medtem ko so Sašo Arsenoviča v drugem krogu boja za županski stolček v Mariboru podprle že štiri stranke, pa njegov protikandidat Franc Kangler zaenkrat ni dobil še nobene dodatne podpore. Vsaj uradne. Neuradno pa je prva podpora Kanglerju pred nedeljskimi volitvami prišla iz nepričakovane smeri. Nekdaj vstajniški župan Andrej Fištravec, ki je iz boja izpadel že v prvem krogu, je namreč nedavno na facebooku med drugim zapisal: "Sam ne nameravam podpreti nikogar posebej. Pri premisleku o tem, za katerega kandidata se odločiti, pa se mi zdi pomembno, ali se posamezni kandidat zavzema za interese vijoličnega Maribora ali zelenega Maribora. Sam namreč menim, da smo v mestu bili vedno sposobni natančno povedati, kaj potrebujemo za svoj razvoj, kar simbolizira vijolična barva. Zelo dobro pa tudi vemo, da ne potrebujemo rešitev, ki bi nam jih sugeriral nekdo drug izven našega mesta, temveč realizacijo in ne blokad naših predlogov. Usoda glasov obeh kandidatov je torej odvisna od njiju samih - od njunega zavzemanja za zeleno ali vijolično srce Maribora. Maribor gre naprej s ponosno razvito vijolično zastavo!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta