Anton Crnjac dobil soglasje vlade za vodenje UKC Maribor

Jana Juvan Jana Juvan
28.05.2021 11:45
Vlada je podala soglasje za štiriletni mandat dr. Antonu Crnjacu, ki ga je Svet UKC Maribor predlagal za direktorja bolnišnice
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Crnjac bo vodenje UKC Maribor prevzel 20. junija
Saso Bizjak

Pričakovano je torakalni kirurg dr. Anton Crnjac včeraj dobil soglasje vlade za štiriletni mandat na mestu direktorja mariborskega UKC. Za direktorja ga je v začetku maja predlagal Svet zavoda UKC Maribor. 

Bil je sicer edini, ki se je potegoval za to funkcijo, potem ko je razpisna komisija ugotovila, da je bila druga prispela vloga nepopolna in se je tisti kandidat odločil, da se raje umakne. Tako se je 7. maja na seji predstavil zgolj Crnjac in na anonimnem glasovanju prejel kar 10 od 11 glasov. 

Direktorski stolček bo zasedel z 20. junijem, saj dosedanjemu direktorju dr. Vojku Flisu mandat poteče dan poprej. Kot smo že poročali, bo Flis po tem datumu zapustil mariborsko bolnišnico, podal je že sporazumno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Jutri objavljamo z njim tudi daljši intervju, kjer med drugim razloži, da pušča mariborski klinični center v dobri kondiciji, vsekakor bistveno boljši, kot je bila takrat, ko je sedel na direktorski stol. Z UKC bo Flis sicer še sodeloval preko dveh raziskovalnih projektov, ki ju je pripeljal v bolnišnico v sodelovanju z Univerzo v Mariboru. 

Vojko Flis je podal sporazumno odpoved pogodbe o zaposlitvi, UKC Maribor bo vodil še do 19. junija
Andrej Petelinsek

Crnjac je sicer ob svojem imenovanju napovedal potenciranje sodelovanja UKC z medicinsko fakulteto in "preskok naprej" za mariborsko bolnišnico. "V medicini je preveč zakoreninjena miselnost, da se nič ne da spremeniti. Zahvaljujem se vsem predhodnikom, ki so opravili veliko delo, zdaj pa smo prišli do točke, ko je treba kaj narediti drugače in zadeve pospešiti. Tej ustanovi želim dati nov zagon. Tukaj so še rezerve. Imamo enormen potencial z veliko ljudmi, ki delajo zelo dobro. Želim, da si UKC dokončno utrdi mesto v slovenskem prostoru kot vodilna ustanova na številnih področjih ter mednarodno prepoznavnost in veljavo," je dejal Crnjac v svoji prvi izjavi za medije po seji.

UKC Maribor novi direktor vidi kot pomembno institucijo, ki v preteklosti ni dovolj izkoristila svojih pogajalskih izhodišč. Namerava se lotiti tudi težav dotrajanih aparatur in prostorskih stisk, ter nadaljevati z že začrtanimi projekti - nova infekcijska stavba, nadgradnja onkologije, negovalna bolnišnica na Pohorju, dokončanje selitve pljučnega oddelka ... Njegova želja pa je še, da "dvigne zadovoljstvo zaposlenih in bolnikov"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta