Arosa Mobilia: V ponedeljek stavka 100 zaposlenih

Igor Selan Igor Selan
26.10.2018 17:35

Zaradi neizplačanih plač, regresa in prispevkov je zaposlenim v nekdanjem Marlesu oziroma Gorenju Notranji opremi dokončno prekipelo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaposleni v Arosa Mobilii (nekdanjem Marlesu) plače dobivajo v obrokih, prispevkov pa jim delodajalec ni plačal že od maja.
Igor Napast

Okrog sto zaposlenih v družbi Arosa Mobilia (nekdanji Marles, nato Gorenje Notranja oprema ...), s sedežem v Limbušu, je za ponedeljek napovedalo stavko, ki bo trajala vse do uresničitve zahtev. Zaposlenim je namreč prekipelo, saj jim lastniki že več mesecev plače izplačujejo z zamikom, v več obrokih, od maja ne plačujejo prispevkov zanje, prav tako so letos ostali brez regresa.
Kot je povedal Martin Dular iz sindikata SKEI, bodo zaposlenim nudili vso potrebno podporo: "Stavka je napovedana pravočasno, je legitimna in upravičena. Trajala bo do izplačila zaostalih plač in prispevkov ter ureditve medsebojnih odnosov med zaposlenimi in vodstvom." Irina Trebičnik, sindikalna zastopnica v podjetju, je dodala, da so vsi zaposleni sprva dobili 250 evrov, v sredo pa še 100 evrov septembrske plače, regresa pa niti centa. "To se dogaja že več mesecev, zato smo se odločili za stavko, ker nimamo več kaj izgubiti. Smo pa vodstvu podjetja kljub temu pripravljeni pomagati, zato bomo na njihovo prošnjo v ponedeljek izvedli nekatera nujna dela, da bo lahko podjetje izdobavilo že plačano in izdelano blago." Vprašanja, kaj se v podjetju dogaja in zakaj nastaja plačna nedisciplina, smo želeli nasloviti tudi na direktorja Mirka Pomberga, a se ta na naše klice ni odzival.

Zaposleni v Arosa Mobilii (nekdanjem Marlesu) plače dobivajo v obrokih, prispevkov pa jim delodajalec ni plačal že od maja.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta