Atletski stadion Poljane: Obnova dražja za 200 tisoč evrov

Barbara Bradač Barbara Bradač
27.11.2018 16:34

Obnova atletskega stadiona Poljane ni stala dobrega pol milijona evrov, kot je bila cena na javnem razpisu, pač pa več kot 770 tisoč evrov. Športni objekti Maribor in izvajalec Lesnina MG oprema so za podražitev sklenili sodno poravnavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maja lani se je otvoritve prenovljenega atletskega stadiona Poljane udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.
Sašo Bizjak

Atletski stadion Poljane, eden od športnih objektov v Mariboru, ki jih upravlja občinski zavod Športni objekti Maribor (ŠOM), je bil lani obnovljen. Sanacijo atletske steze v športnem parku je izpeljalo podjetje Lesnina MG oprema, ki je bilo na občinskem javnem razpisu izbrano z najnižjo vrednostjo ponudbe, in sicer 553.415 evrov z davkom. A prenova Poljan je stala bistveno več.

Kdo bo plačal podražitev in kako

Športni objekti Maribor morajo izvajalcu del Lesnini MG oprema plačati še 217.139 evrov za dodatno naročena dela. Tako so se na podlagi izvedeniškega mnenja (izvedenca je imenoval ŠOM) dogovorili s sodno poravnavo, ki so jo sklenili junija letos. Terjatev sicer lahko plačajo po obrokih. Dva so že poravnali, tretji v višini 65 tisoč evrov zapade konec novembra, četrti v višini 67.139 evrov pa 24. januarja. A Športni objekti, ki morajo slediti sanacijskemu načrtu zaradi izgube, ki so jo pridelali v preteklih desetih letih, denarja nimajo. Tudi sicer je investicijo za obnovo atletskega stadiona vodila mariborska občina, kjer so pripravili projekt obnove in z javnim razpisom tudi izbrali izvajalca in plačali večino investicije.

Čeprav je bila sodna poravnava junija sklenjena z vednostjo mariborske občine, je občina po že sklenjeni poravnavi sama imenovala še enega izvedenca.
Sašo Bizjak

Novo izvedeniško mnenje

​Zakaj so na občini po že sklenjeni sodni poravnavi naročili novo izvedeniško mnenje? "Z dodatnim izvedencem je MO Maribor želela preveriti korektnost sklenjene sodne poravnave," pisno odgovarjajo. Podjetje Duval inženiring je dodatno mnenje izdelalo 29. oktobra, štiri mesece po podpisu sodne poravnave, tega dne je bil tudi podpisan dogovor o poravnavi dolga med občino in športnim zavodom. "Za preostanek dolga iz poravnave smo v pogovorih z MOM. Ker pa je volilni čas, so pogovori malo zastali, vendar jih že v prihodnjih dneh nadaljujemo," je pojasnil Tone Knez, direktor Športnih objektov Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta