(AVDIO) Grema na kafe z Mariem Modrinjakom: Ko se rodiš in umreš, je datum, vmes pa je ena črtica

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.09.2020 03:00

V nedeljo je v Mariboxu videl film o sebi Biti Mario in z režiserjem Rudijem Uranom doživel ovacije za zgodbo o biti ali ne biti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mario Modrinjak: Ti ne veš, kakšne probleme ima nekdo, ko ga vidiš, morda ima slab dan, pusti mu malo rezerve
Sašo Bizjak

Mario Modrinjak je zelo dober bobnar, pravijo njegovi (glasbeni) kolegi, igral je v številnih bendih, čeprav se pred vpisom na center za jazz in elektroakustiko na Pedagoški fakulteti v Mariboru, kjer je naredil sprejemne izpite, ni formalno glasbeno izobraževal. Navdušenec nad kolesarjenjem se je tudi na pogovor pri Vodnem stolpu, kjer se počuti kot na morju, pripeljal s kolesom. "Lepo se spustim od Krekove do Drave, pedalov mi niti ni treba pognati. Sem pa bil pred dvema letoma s kolesom na Alpe d'Huez," pove in poznavalsko predstavi še nekaj podrobnosti o vzponu in spustu na eno od prizorišč dirke po Franciji. Če se najboljši kolesarji borijo za rumeno majico, se on od 19. junija 2019 bori za življenje. Na spletu je po porazni diagnozi prebral, da ima še nekaj mesecev življenja, a se ne da, "pa še en dan sem pridobil, ker je prestopno leto", se pošali. "Od takrat nisem več brskal o bolezni na internetu. Tam najdeš same norije, na internetu si mrtev v trenutku." Zadnji dan Festivala Lent je s skupino The Kronik's igral na Jurčkovem odru, 25. septembra bo s Skakafci igral na gradu Vurberk. "Drevo, ki stoji in vztraja, bo stalo dlje, kot če pade, ker takrat zgnije. Zato stojim," pravi, čeprav je na trenutke žalosten, ko se zave, da enkrat ne bo več v družbi prijateljev.
Naročil si je radensko, če bi se srečala pred dvema letoma, bi si zagotovo naročil pivo: "Tudi zdaj spijem kakšno pivo, mi zdravnica dovoli, v redu zdravnico imam, haha."

Vabljeni k poslušanju pogovora na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-mario-modrinjak{/soundcloud}
Kako je bilo igrati pred labodi na Jurčkovem odru zadnji dan Festivala Lent?
"Seksi. Nekaj novega je bilo, zanimivega. Labodi so se videli, potem je bilo malo čudno, ker nisem videl publike, zaradi luči in vsega. Fajn je bilo videti, kako je bil najprej en labod, potem dva, nato štirje, počasi so se nabirali. Z The Kronik's sem igral zadnji dan Lenta, dan prej z No Name Blues Bandom pri Stari trti. Zelo fajn je bilo. Všeč mi je bil letošnji festival, na Lentu sodelujem od samega začetka, sredi devetdesetih sem delal na Jazz Lentu, ko smo gostili največje frajerje Jamesa Browna, Raya Charlesa ... Kar so naredili letos v Narodnem domu, pod temi pogoji, kapo dol."

"Zavedaš se, da imaš danes, morda jutri, fajn pa bi bilo, če bi še bilo do konca tedna, da se bomo za vikend imeli fajn."
Sašo Bizjak
"Če greš neko stvar delat, jo naredi tako, kot je treba, ali pa se je sploh ne loti."
Sašo Bizjak
"Bendi zdaj nimajo brutalnosti, pristne energije. Vse mora biti speglano, zglancano. Tudi avti so vsi isti."
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.