(BIG BOOOM) Nova prodajalna na Partizanski cesti, nova energija

Denis Živčec Denis Živčec
24.09.2019 17:32

Podjetje Big Booom v četrtek v prostorih nekdanjega Slovenijalesa na Partizanski cesti odpira novo tekstilno prodajalno, ki so jo najprej "energetsko temeljito počistili".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nazadnje je tukaj delovala kitajska trgovina.
Andrej Petelinšek

Nova energija prihaja v prostore nekdanjega Slovenijalesa - nazadnje je tam delovala kitajska trgovina - na Partizanski cesti v Mariboru. Dobesedno, saj so lokal energetsko temeljito prečistili, ga opremili s poznavalcem feng šuja Dušanom Donkom in v izložbeno okno izobesili plakat, s katerim so opozorili, da se začenja nova poslovna zgodba, ki išče 33 novih sodelavcev. Tatjana Blažič, tista, ki je pred časom posnela dva televizijska pogovora za poduhovljeno oddajo Klepet ob kavi na TV3, mnogi jo poznajo tudi kot osebno svetovalko, nad projektom bdi s poslovnim partnerjem Alešem Gabričem, ki je uradno kot lastnik in direktor podjetja Big Booom zaveden z imenom Alekksoo Ganričof. Poslovnež si je ime spremenil iz numeroloških razlogov.

Andrej Petelinšek

Odprtje v četrtek ob 12.07

Blažičeva že soupravlja dva lokala, gre za 200 kvadratnih metrov veliko prodajalno v Slovenski Bistrici in 70 kvadratnih metrov veliko v Žalcu. Nova prodajalna na Partizanski cesti v Mariboru bo vrata uradno odprla v četrtek, 26. septembra, ob 12.07, ki numerološko bojda največ obeta. Povezano bosta tukaj delovali dve prodajalni z različnima nivojema cen. Diskontni Big Booom z oblačili nizkih prodajnih marž, pri katerih so veliko pozornosti namenili cenovno dostopnim maturantskim oblačilom, čeprav bo na voljo tudi druga ženska in moška konfekcija, in trgovina Pika Pika z oblačili srednjega cenovnega razreda.

Lepe nagrade, a tudi velike sankcije

Kar 33 zaposlenih iščejo zato, ker bodo v medetaži zagnali spletno prodajo, sodelavce potrebujejo tudi za področje koordinacije med prodajalnami. "Vse delamo na dolgi rok, zaposlitve, ki jih ponujamo, so dolgoročne. Računamo na to, da nam bo zavod za zaposlovanje toliko odprl vrata in nam prišel naproti, da bomo lahko sodelavce iskali pri njih in jih začeli izobraževati. Veliko prošenj dobivamo, a v glavnem ne gre za to, kar iščemo. Kader mora delati s srcem, dober prodajalec mora znati oceniti stranko. Pri nas bodo nagrade lepe, a hkrati sankcije velike. Slovenska prodajalna kultura je na zelo nizki ravni. V Avstriji prodajalec takoj pristopi k tebi in ti poskuša pomagati, pri nas ga moraš iskati, potem pa iz skladišča pride ves nejevoljen s telefonom v roki. Tega nočemo, zato bomo kadre izobrazili sami, tako v teoriji kot praksi," pravi Blažičeva, ki je nekoč na Partizanski že vodila lokal Amor. "Moja izkušnja s to ulico je dobra, dobro smo delali, a sem takrat prenehala iz osebnih razlogov. Preveč teže je bilo zame in sem se za šest mesecev umaknila v osamo," pravi.
​Podjetje Big Booom je maja letos ustanovilo podjetje Lakši, katerega ustanovitelj je prav tako Alekksoo Ganričof, ki je nekoč vodil verigo svojčas uspešnih diskontnih tekstilnih prodajaln Vse za jurja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta