Bob leta bo poln presenečenj in nepričakovanih preobratov

Denis Bende Živčec
19.01.2024 02:00

Televizijskega prenosa ne bo, a nekaj vstopnic za šov, ki bo v soboto ob 20.00 zažarel v SNG Maribor, je k sreči še na voljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veliki povratnik na bobovski oder bo novinar in imitator Aleksander Pozvek, ki mu bo družbo delala Maja Monrue.
Saso Bizjak

Bo sneg, ne bo snega? Vprašanje, ki si ga te dni postavljajo mnogi, a nekaj je gotovo ... Bob leta v soboto brez dvoma bo. Ena najtežje pričakovanih prireditev na mariborski družabni sceni bo v SNG Maribor zaživela ob 20.00, televizijskega prenosa tudi letos ne bo, k sreči pa je za največje ljubitelje dobre satire in prodornih misli še na voljo nekaj vstopnic, ki si jih lahko zagotovite na vseh prodajnih mestih Eventima in na Eventim.si. VIP-vstopnice so že pošle, na voljo pa je še nekaj mest v parterju in na balkonu. Večer, poln presenečenj in nepričakovanih preobratov, ostaja zavit v vznemirljivo tančico skrivnosti, ki jo bodo smeli odgrniti le tisti, ki bodo v dvorani.

Igor Napast

Da Maja Monrue ostaja voditeljica, vemo, kdo bo njen novi sovoditelj, pa bo znano v soboto zvečer. Raziskovalka človeške sreče, kot si pravi sama, se druženja z gledalci že zelo veseli. "Trudim se pustiti pečat v vsem, kar delam. Zdi se mi, da je moj največji prispevek v kreiranju prireditve Bob leta prav ženska perspektiva, občutek in ideje, ki se jih moški nikoli ne bi spomnili. Poleg tega pa sta me starša vsak na svoj način naučila, da ko si nekaj zamislim, moram to uresničiti. Včasih so moje ideje na prvi pogled neizvedljive in ljudje, ki delajo z mano, morajo biti neustrašni in pripravljeni na iskanje najbolj nenavadnih poti.

SNG Maribor v pričakovanju Boba leta.
Sašo Bizjak

"K sreči Bob leta delamo sami norci"

"K sreči Bob leta delamo sami norci in zato manj kot spektakularnega večera sploh ne moremo pričakovati," nam je povedala med pripravami na šov. Vodenja aprilskega Boba leta ji bo za vse življenje ostalo v spominu.  "Treslo se je vse, samo moje noge ne. Še dobro, ker sem bila v petkah, kar ni moja najbolj običajna obutev. Pa vendar, pritisk je obstajal. Ne zato, ker ne bi zaupala, da smo pripravili odlično prireditev, pač pa bolj zato, ker me je skrbelo, ali bomo zadovoljili mariborsko publiko, katere spomine na Bob leta je najbolj od vseh zapečatil izjemni Tadej Toš, pa tudi ekipa z Drevenškom je dobro opravila svoje delo," pravi Maja. 

Igor Napast

Veliki povratnik na bobovski oder bo tudi novinar in imitator Aleksander Pozvek, velika uspešnica lanske prireditve. Letos vam ga bomo privoščili zvrhano mero. "Ej, ne bom pretiraval, če bom rekel, da je bil to zame najljubši nastop v življenju. Sicer jih nisem imel ne vem koliko, ne morem reči, da nastopam že 30 let, ampak definitivno je bila publika v SNG Maribor najboljša. Sprejeli so me takoj, ko sem prišel na oder. Res takoj. In potem sem lahko počel vse, kar sem želel. Kupili so vse. Res najljubši nastop," se spominja bobovskega debija.

Sašo Bizjak

Pozvek ne bo gol hodil po odru

Pa letos? "Lahko povem, da se 20. januarja srečamo v SNG Maribor. V kakšni vlogi, pa ne smem povedati. Obljubim pa, da bom dal vse od sebe. To pomeni, da če bom skrbel za ozvočenje, bodo glasbeniki imeli ravno prav odmeva. Če bom skrbel za luči, bodo nastopajoči vrhunsko osvetljeni. Če bom na odru počel še kaj drugega, bom tudi tam dal vse od sebe. Ne, ne bom pa gol hodil po odru," pravi. 

Pod scenarij se letos podpisuje tudi Igor Bračič, sadna polovica dvojca Slon in sadež, Mariborčan, rojeni Novovaščan, ključni del ekipe ostaja Andrej Težak - Tešky, ki je v organizacijo vpleten tako zelo, da si pravi kar bobovski deček za vse. "Malo smo morali prevetriti. Ostajam človek iz ozadja, malo režiser, malo organizator, tudi Maja ostaja kot ženska voditeljica, voditelja pa še iščemo. Le še nekaj ur je do šova, pa še kar imamo avdicijo, vsi so se že prijavili ..." nam je v šali povedal Tešky. Glasbena gostja večera bo evrovizijska predstavnica Raiven, videli pa bomo tudi posebno plesno točko, ki bo povezala vse zmagovalne bobe. Obeta se tudi spektakularni prihod na oder in, seveda, razglasitev tistega, ki je izrekel bob leta 2023. Pričakujte nepričakovano. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta