Center za pomoč na domu: Nudijo nove brezplačne storitve

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
06.12.2018 17:49

V času izvajanja evropskega projekta CrossCare bodo lahko uporabnikom pomoči na domu nudili tudi storitve fizioterapije, delovne terapije, zdravstvene nege in dietetike

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Pomoč na domu, ki starejšim olajša (in mnogokrat sploh omogoča) življenje v domačem okolju, v Mariboru izvaja javni zavod Center za pomoč na domu Maribor. Socialne oskrbovalke nudijo pomoč na domu 426 starejšim Mariborčanom, še 68 pa jih na vključitev čaka - največ v mestnih četrtih Tabor in Center.

CrossCare za večjo kakovost življenja

Zdaj pa se obeta (vsaj začasno) nadgradnja obstoječega sistema pomoči na domu, saj bo lahko od ponedeljka dalje Center za pomoč na domu Maribor nekaterim uporabnikom zagotavljal še dodatne brezplačne storitve fizioterapije, delovne terapije, zdravstvene nege in dietetike. Pričeli so namreč izvajati projekt integriranega pristopa oskrbe starejših ljudi na domu (CrossCare), ki ga financira evropski sklad za regionalni razvoj v programu sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška. Nosilec projekta je Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Center za pomoč na domu Maribor pa je eden od več partnerjev iz obeh držav. Projekt, ki je vreden dober milijon evrov, bo trajal do 31. avgusta 2020.

"Posameznik bo upravičen do povprečno osmih brezplačnih obravnav," pravi direktorica Centra za pomoč na domu Maribor Jonata Potočnik.
Igor Napast

Zaposlili štiri dodatne delavce

V okviru projekta so zaposlili štiri delavce: koordinatorico projekta, medicinsko sestro, ki bo pokrivala področje zdravstvene nege in dietetike, fizioterapevta in delovno terapevtko. "Po začetnih težavah s pridobivanjem ustreznega kadra (glede na strokovno usposobljenost, delovne izkušnje, poznavanja področja dela s starejšo populacijo ...) smo v Centru za pomoč na domu v ponedeljek pričeli izvajati storitve na domovih uporabnikov v polnem obsegu," pravi Jonata Potočnik.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta