Cesta v naselju Trčova bo zaprta šest mesecev. Mariborska občina cesto prenavlja že deseto leto

13.10.2021 02:00
Od konca prihodnjega tedna bo cesta v naselju Trčova zaprta šest mesecev. Nigrad bo do konca meseca začel 4. c fazo prenove ceste v Trčovi, ki jo mariborska občina po sklopih prenavlja že vse od leta 2011; obvoz bo čez Celestrino, spremenjena bo tudi trasa avtobusnih linij 10 in 20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nigrad bo cesto preplastil in zgradil pločnike.
Andrej Petelinsek

Cesta v naselju Trčova bo predvidoma od konca prihodnjega tedna ponovno zaprta. Pričenja se namreč 4. c faza prenove ceste, ki bo razdeljena na dve etapi; v prvi bo Nigrad prenovil dobrih sto metrov dolg odsek od Trčove 188 do 198a, v drugi pa dobrih 200 metrov dolg odsek od Trčove 198a do Trčove 270. V obeh fazah bo križišče pri Gričku sproščeno, pri čemer bo v prvi fazi mogoče zavijati levo proti Dupleku, v drugi pa desno proti Dupleku. Obvoz bo urejen po Celestrini od križišča za Zgornji Duplek v Malečniku, od tam pa naprej naravnost do Celestrine 15c, do mesta, kjer obvoz zavije desno. Obvoz bo nato peljal naravnost po Trčovi od številke 113 do Metave 46a, kjer se bo končal.

Andrej Petelinšek

Prvo fazo prenove bodo predvidoma končali do božiča, drugo pa predvidoma do aprila 2022. Dela bodo stala 350 tisoč evrov, Nigrad pa bo na celotni trasi zgradil fekalno in meteorno kanalizacijo, izvedel fekalne priključke do posameznih parcel, zamenjal zgornji ustroj ceste, cesto preplastil in zgradil pločnike. Skupno je do zdaj občina za prenovo omenjene ceste skupaj s komunalno infrastrukturo namenila že nekaj več kot dva milijona evrov. Mariborska občina cesto prenavlja že vse od leta 2011, prenova pa s 4. c fazo še ne bo dokončno zaključena, dokončati bo namreč treba še odsek od Grička pa do bližine odlagališča nevarnih odpadkov v Metavi. Cesta je bila zgrajena leta 1980, ko so makadamsko cesto ob izgradnji odlagališča nevarnih odpadkov v Metavi zgolj preplastili z asfaltom, nato pa nanjo praktično pozabili, pa čeprav je po njej potekal ves težki tovorni promet za potrebe odlagališča, kasneje pa je postala tudi izjemno pomembna povezava med zaledjem Malečnika, torej med Zgornjim Duplekom, Zimico, Metavo in Mariborom.

Zaradi prenove je spremenjena tudi trasa avtobusnih linij 10 Metava in 20 Grušova, ki bosta vozili po spremenjeni trasi skozi Nebovo, kjer avtobusi za postajališčem Nebova I zavijejo proti Metavi in pot nadaljujejo po ustaljeni trasi do Trčove - Griček. Med zaporo bodo v smeri in iz smeri Metave izpadla avtobusna postajališča Malečnik - trgovina, Trčova 31 in Trčova 168. Marprom potnike ob tem prosi za razumevanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta