Dan žena v Mariboru: Za ženske brezplačno smučanje, plavanje in drsanje

MBK
07.03.2023 02:00

Ne le rož, ženske bodo 8. marca v Mariboru deležne tudi nekaj (brezplačnih) aktivnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Smučarke vseh starosti lahko v sredo brezplačne vozovnice za dnevno smuko med 8. in 15. uro prevzamejo pri blagajnah smučišča.
Andrej Petelinšek

Ne le rož, ženske bodo 8. marca v Mariboru deležne tudi nekaj (brezplačnih) aktivnosti. Družbi Marprom in Šport Maribor iz Javnega holdinga bosta vsem predstavnicam nežnejšega spola omogočili brezplačno dnevno smuko na Mariborskem in Areškem Pohorju oziroma plavanje v Pristanu in drsanje v Ledni dvorani. Smučarke vseh starosti lahko brezplačne vozovnice za dnevno smuko med 8. in 15. uro prevzamejo na blagajnah smučišča, je pa treba poravnati kavcijo zanjo v višini dveh evrov, ki jo povrnejo ob vračilu vozovnice. Brezplačno plavanje bo na voljo med 6. in 22. uro, drsanje pa med 17.30 in 19. uro.

Na dan žena bo tudi nekaj zanimivih kulturnih dogodkov: društvo Trafika v svoji hiški v Mestnem parku ob 17. uri odpira razstavo del Zore Plešnar, ene najvidnejših slovenskih fotografinj sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Zvečer ob 20. uri pa bo na Malem odru Narodnega doma v okviru Rdečih zor v Mariboru ZIZ kabaret Nageljn si láhko zatlačiš veš kam, ne. Vstopnina oziroma prostovoljni prispevek je 5 do 10 evrov.

Ob tem pa bo še Društvo za informiranje o islamu na stojnici na Trgu svobode ženskam med 10. in 13. uro delilo vrtnice in ozaveščalo ter odgovarjalo na vprašanja o položaju žensk v islamu. Obiskovalci bodo lahko preskusili tudi muslimanske rute (hidžabe).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta