Dol z Maistrom!

Rok Kajzer Rok Kajzer
26.11.2018 18:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestna oblast Maistrovo leto končuje tako, kot ga je začela - brez spoštovanja do generala, njegovih borcev, njihove obletnice in do meščanov.
Saso Bizjak

Mariborske oblasti so globoko v Maistrovem letu na stebrih javne razsvetljave vendarle razobesile zastave z generalovim likom in oznanilom, da poteka njegovo leto. Minuli teden so se zvrstile osrednje prireditve ob pomembni obletnici, med njimi tudi državna proslava, ne glede na to pa kulturne ustanove po mestu še naprej zaznamujejo pomembno obletnico. Ne pa mariborska občina. Oni so z Maistrovim letom očitno in povsem uradno včeraj končali in mestno podjetje je dobilo navodilo - dol z Maistrom!
​Maribor je v deževnem ponedeljkovem jutru ostal brez zastav, čeprav je do zaključka Maistrovega leta še natanko 34 dni. Ob tem dejanju ne sme biti prostora za žalost, jezo in druga čustva; mestna oblast pač Maistrovo leto končuje tako, kot ga je začela - brez spoštovanja do generala, njegovih borcev, njihove obletnice in do meščanov. Morda pa so to storili samo zato, da lahko namesto zastav na stebre namestijo poceni kitajske lučke? 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta