Farmadent bo vodil Marko Oblak

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.10.2019 16:42

Po petih mesecih iskanja ima občinsko podjetje z zdravili novega direktorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Farmadent, ki je lani ustvaril skoraj 93 milijonov evrov prihodkov, bo vodil Marko Oblak. 
Andrej Petelinšek

Vse od maja letos je nadzorni svet družbe Farmadent iskal novega direktorja in na današnji seji nadzornega sveta so za novega direktorja imenovali Marka Oblaka. Imenovan je za mandatno obdobje štirih let od dne podpisa pogodbe o zaposlitvi, tako so sporočili z mariborske občina, ki je lastnica dobih 83 odstotkov tega podjetja, preostalo lastništvo je v rokah še petih okoliških občin. Predsednica nadzornega sveta Mateja Cekić pojasnjuje: "Nadzorni svet je Marka Oblaka za direktorja Farmadenta imenoval zaradi njegovih strokovnih in vodstvenih izkušenj, ki izhajajo iz njegovega preteklega dela v farmacevtski panogi. Glede na trenutno situacijo v podjetju je gospod Oblak najprimernejši kandidat, ki lahko s svojimi izkušnjami stabilizira in utrdi položaj Farmadenta na trgu ter uredi odnose z dobavitelji. To pa je primarni cilj nadzornega sveta."
Cekićeva je postala septembra letos članica nadzornega sveta, tako kažejo podatki iz Ajpesa. Takrat je članica nadzornega sveta postala tudi Vesna Rožanc.

Mateja Cekić 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta