(FOTO) "Ali je Maribor postal Neapelj?" Namesto ekoloških otokov smetišča

Andreja Kutin Lednik
08.01.2020 16:50

Pri Snagi opozarjajo občane, naj spremljajo spremembe urnikov, pa tudi, naj na ekološke otoke ne odlagajo odpadkov, ki tja ne sodijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Snagi bo treba plačevati tudi poračun za leto 2019.
Sašo Bizjak
Največ zadržkov v javnosti je do nove podražitve odvoza odpadkov.
Sašo Bizjak

Zabojniki, iz katerih kipijo smeti, te so tudi okoli zabojnikov, so v teh dneh v mestu običajen pojav, ki sproža veliko negodovanja. Na našem facebook srečališču Moj Maribor pa se je eden izmed članov vprašal, ali je Maribor postal Neapelj. Zasmeteni so tako zabojniki ob večstanovanjskih zgradbah kot ekološki otoki, ki so ponekod v najslabšem stanju.

Sašo Bizjak

Najhuje ob vpadnicah

Da odvozi smeti sledijo urniku in da gre za običajen poprazničen pojav, pojasnjujejo pri Snagi. Deloma krivdo pripisujejo tudi temu, da še vedno veliko ljudi "zgreši" nadomestni odvoz. Če je odvoz smeti predviden na praznik, namreč odvoz nadomestijo, datumi nadomestnih odvozov pa so zapisani na hrbtni strani položnic in na spletni strani Snage, objavimo jih tudi v Večeru. "Velikokrat se zgodi, da tisti, ki zgrešijo termin za odvoz smeti, pripeljejo smeti na ekološke otoke," povedo pri Snagi. Na udaru so tudi ekološki otoki ob vpadnicah v mesto, recimo v Brezju, kamor dovažajo smeti številni, ne samo prebivalci okoliša, ki jim je namenjen. Sicer praznijo zabojnike z ekoloških otokov še vedno enkrat tedensko, so se pa spremenili urniki odvozov smeti izpred hiš.

Sašo Bizjak

Boljše ločevanje

Bo pa od predvidoma konca januarja na ekoloških otokih en zabojnik manj, vsaj v naseljih z individualnimi hišami, kjer bodo odslej občani odpadno embalažo zbirali v rumenih vrečah. Ponekod so rumene zabojnike že odstranili. "Vreče z odpadno embalažo bomo pobirali na enak način kot sedaj praznimo črne in rjave zabojnike, po urniku. Zato naj stanovalci ob terminu odvoza vreče nastavijo na isto mesto kot sicer zabojnike," povedo pri Snagi.

Predvidoma od konca januarja na ekoloških otokih ne bo več zabojnika z rumenim pokrovom. 
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta