(FOTO) Hipodrom Kamnica: Varnostnika so morali umakniti

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
17.10.2020 02:00

Športni objekti Maribor so pri vhodu hipodroma angažirali varnostnika, da bi onemogočil dostop članom Kasaškega društva Piramida, s katerim so že dlje časa sprti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi začasne odredbe sodišča so Športni objekti Maribor varnostnika moral umakniti.
Tadej Regent

Med javnim zavodom Športni objekti Maribor (ŠOM) in Kasaškim društvom (KD) Piramida, ki sta že nekaj časa zapletena v sodne spore, se znova krešejo iskre. Medsebojna nesoglasja sta upravitelj in (bivši) najemnik pripeljala tako daleč, da je minule dni pri vhodu hipodroma stal varnostnik, ki ga je angažiral ŠOM.

Zahtevali prepoved motenja posesti

"Na silo nam je zapiral dostop do jahališča in vseh pripadajočih objektov, odganjal stranke in otroke," je protestiral Dušan Selinšek, predsednik društva, ki je na Okrajno sodišče v Mariboru vložil predlog za izdajo začasne odredbe, s katerim je predlagal, da sodišče zavodu takoj prepove vsakršno motenje ali omejevanje posesti. Sodišče je društvu ugodilo, Športni objekti pa so v sredo varnostnika že umaknili.

"Kasaško društvo Piramida nepremičnine na hipodromu zaseda in uporablja brez pravnega temelja," Tadej Mežnar, direktor ŠOM, pojasnjuje, zakaj so aktivirali varnostno službo. Medtem ko v javnem zavodu vztrajajo, da so najemno pogodbo društvu že pred dvema letoma odpovedali zakonito in v celoti, kar da je potrdilo tudi sodišče, Selinšek trdi, da odpoved velja le za konjske bokse, iz katerih so bili s sklepom sodišča tudi deložirani, za jahališče, kasaško stezo in druge objekte pa ne. Na začasno odredbo v ŠOM pripravljajo ugovor in pritožbo "zaradi nestrokovnega sojenja in dejstva, da predlog za izdajo začasne odredbe upniku sploh ni bil poslan v odgovor".

Tadej Regent

Stare razprtije

Spomnimo, razprtije na Hipodromu Kamnica, kjer se zadnje leto ne dogaja skoraj nič več, zaprt je tudi tamkajšnji Poni bar, se vlečejo že nekaj let. V društvu namreč trdijo, da so s soglasjem javnega zavoda več kot sto tisočakov vložili v veliko jahališče in obnovo bifeja ter nakup sprehajalne naprave, v zameno pa pričakovali kompenzacijo v najemninah za konjske bokse. Ker pa so te Športni objekti na določeni točki zvišali za kar 300 odstotkov, aneksa o podražitvi niso želeli podpisati. Športni objekti vlaganj niso priznali, dolg v najemninah je narasel na 40.000 evrov, zavod pa je društvu že pred dvema letoma odpovedal najemno pogodbo. Ker se društvo s hipodroma ni želelo umakniti, je ŠOM zadevo preselil na mariborsko sodišče, društvo pa je napovedalo, da bo, če se ne bodo dogovorili, vložilo zahtevek za svoja vlaganja.

Igor Napast

To je nedavno tudi storilo, Mestna občina Maribor pa je 110 tisoč evrov kot lastnik objekta tudi že plačala, čeprav teh vlaganj ne priznava. Kot smo poročali, se je prepozno oziroma nepravilno pritožila zaradi "napake pri odpremi pošte". Zaplet zdaj rešuje Okrajno sodišče v Mariboru, od koder so nam sporočili, da o tem, ali bo moralo društvo denar občini vrniti, še ni odločeno.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta