Foto in likovni natečaj o Dravi, odsevih v vodi in čisti, tihi reki

N.A.
23.03.2023 21:00

Fotografski in likovni natečaj za vse, ki jih zanima fotografija ali imajo veselje do likovnega ustvarjanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija s prejšnjega natečaja Eko Drava
David Leitinger

Fotografski natečaj Eko Drava 2023 je letos odprl dve temi. Ena je odsevi v reki Dravi in je vezana na Dravo od izvira do izliva reke v Donavo, zajema tudi ekološko akcijo v Mariboru in Varaždinu. Druga vsebina se nanaša na odseve v vodi in ni nujno povezana z Dravo. Sodelujejo lahko vsi, ki jih zanimata fotografija in ekologija. Vsak udeleženec lahko prispeva največ tri fotografije v vsaki temi, do vključno 1. maja. Več informacij lahko najdete na tej spletni strani. Žirija, ki jo sestavljajo Stojan Kerbler, Barbara Gregurič Silič in Jure Kravanja, bo podelila tri nagrade in tri pohvale za vsako od dveh poglavij. Razstava bo v Fotografskem muzeju Maribor na ogled od 17. junija do 17. julija.

Sočasno poteka še likovni natečaj Eko Drava 2023 pod naslovom Tiha reka, čista reka. Vabljeni vsi, ki jih zanima likovna umetnost in imajo veselje do ustvarjanja v različnih tehnikah (slikanje, risanje, grafika in kiparjenje). Dela je treba oddati do 18. junija. Žirija, Tatjana Pregl Kobe, Mario Berdič in Bogdan Čobal, bo podelila tri nagrade in tri priznanja. Razstava najboljših del bo na ogled od 9. septembra do 9. oktobra v Likovnem salonu Lojzeta Šušmelja v Selnici ob Dravi. Podrobneje je natečaj opisan tukaj

Organizatorka natečajev je fotografinja Maja Šivec v sodelovanju z Amicus luminis in drugimi partnerji. Projekt pod nazivom Eko art Maribor se je začel leta 2010 in vselej zajema aktualno problematiko. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta