(FOTO) Kako v samoizolaciji postaneš samopameten. Tadej Toš s smehom in obiskovalci napolnil Letni oder Ruše

22.08.2021 11:20
Tadej Toš je napolnil prizorišče, organizatorji poletnih dogodkov v Rušah pa opozarjajo, koliko obiskovalcev jim je vzel - prepričani so - PCT-pogoj.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Toš
Igor Napast

V butičnem kamnitem amfiteatru v gozdu je salve smeha sinoči izvabljal Tadej Toš. Epidemija je dala veliko navdiha, kot je povedal, je imel veliko časa za tehten razmislek zaradi pozivov ostati doma, in tako je tudi razkril, kako v samoizolaciji postaneš samopameten in da je dobro, da ne postaneš tako pameten, da slišiš, kako stena odgovarja.

Igor Napast

Iz domačih Ruš, blizu in dlje, od Koroške pa vse do Ptuja, so prišli obiskovalci, ki so dodobra napolnili prizorišče. Da so sproščeni in da je stekla izmenjava prave energije med njim in obiskovalci, je bilo jasno od prvega koraka Toša na oder, od prvih njegovih besed. Solze so si brisali od smeha, po skoraj dveh urah so bolele obrazne mišice. "Počaščen, zadovoljen in srečen sem, da imam tolikokrat priložnost na tak način v živo in intenzivno izkusiti vero v človeka in da človek še je," je ugotavljal Toš. 

Igor Napast
Igor Napast

Danes se s Kantfestom po desetih dneh zaključuje 22. Letni oder Ruše, ki ga niso ukrojili samo nastopajoči, pač pa spreminjajoči se ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in uvedba obveznega preverjanja PCT-pogoja. Eden od predvidenih nastopajočih, Adi Smolar, je zaradi svojega javno znanega stališča zato celo odpovedal nastop. V osrčju zelene idile pod Pohorjem so se zvrstila zveneča imena, kot so Jan Plestenjak, Tabu, Modrijani, Vlado Novak kot Gajaš in Zmelkoow s predskupino Kafe Teater. Kot pravi Gorazd Ladinek, direktor Zavoda Cezam, jim je PCT-pogoj odnesel veliko obiskovalcev.

Gorazd Ladinek
Andrej Petelinšek
Igor Napast

"Kar se obiskovalcev tiče, smo na 25 do 30 odstotkov, s prodanimi vstopnicami smo še malo nižje," pravi direktor. Prizorišče Pod goroj sprejme 1500 obiskovalcev, kot pravi Ladinek, za noben koncert niso prodali 500 vstopnic. Nekateri koncerti so sicer pokali po šivih, takšni so bili Modrijani, tudi Jan Plestenjak. Tistim, ki so jih obiskali, so omogočili kanček nekdanje normalnosti. "To je najlepše, ko vidiš, da se ljudje zabavajo. To je bistvo našega delovanja na Letnem odru, da obiskovalci uživajo v predstavi ali na koncertu. To je res najboljši občutek. Glede na situacijo smo zelo zadovoljni, tako z obiskom kot z vzdušjem na prizorišču. Ocenjujem, da smo izpeljali najbolje kar se je dalo. Veseli smo, da so prišli tisti, ki so prišli, kljub vsem postavljenim pogojem," pravi Ladinek in napoveduje, da prihodnje leto, kljub vsem letošnjim oviram, Letni oder Ruše vsekakor bo.

Še prej pa brezplačno pofestivalsko dogajanje v Športnem parku Ruše, kjer bo prihajajoči petek nastopila štajerska zasedba Alo!Stari, v soboto pa še Peter Andrej in Lauženki ter zmagovalci Kantfesta. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta