(FOTO) Kraja pri Pekarni: Nepridipravi odnesli dobrodelno skupnostno shrambo

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
20.03.2024 15:11

Ker je imela skrinja dobrodelni namen, jih vandalizem v tem primeru še posebej žalosti, pravijo v MKC Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupnostne skrinje, ki je delovala po principu vzemi ali odnesi, ni več.
MKC Maribor

Lani spomladi je pred upravno stavbo Kulturnega centra Pekarna, kjer se nahaja tudi Mladinski kulturni center (MKC) Maribor, zaživela prva skupnostna shramba v Mariboru, ki so jo postavili na pobudo magistrskih študentov sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru in je delovala po konceptu vzemi in deli. Kdor je želel, je vanjo odložil nepokvarljivo hrano in pripomočke za higieno, kdor jih je potreboval, pa je lahko donacije v anonimnosti vzel.

MKC Maribor

A je nekdo koncept vzemi ali deli vzel preveč dobesedno. Skupnostna shramba je namreč manj kot leto dni po zagonu projekta izginila. "Nekdo se je celo tako potrudil, da je preščipnil verigo, s katero je bila pritrjena. Dobrodelni namen uporabe skrinje je bil na shrambi jasno zapisan, zato nas še posebej žalosti, da je bila naša skupnostna shramba deležna vandalizma," je MKC Maribor sporočil prek facebooka. 

MKC Maribor

Ker se je v času trajanja projekta izkazalo, da je takšna shramba še kako potrebna, močno upajo, da jo bo tisti, ki jo je odnesel, vrnil. "Trkamo na vest tistega/tiste/tistih, ki so jo odnesli, da jo prinesejo nazaj. Napolnili jo bomo z veseljem mi, samo vrnite jo na isto mesto, da bo lahko še naprej služila namenu," se je oglasila tudi direktorica MKC Maribor, Marja Guček.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta