(FOTO) Neznanci nad panoje na Glavnem trgu

BEB
03.04.2022 15:35

Na Glavnem trgu v Mariboru se z razstavo na dvanajstih panojih ob 150-letnici predstavlja Biotehniška šola Maribor, sedaj so jim dva uničili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Ambrožič

V noči na nedeljo so se neznani objestneži znesli nad dvema panojema na Glavnem trgu, na katerih Biotehniška šola Maribor s fotografsko razstavo predstavlja in obeležuje visoko obletnico ustanovitve takratne Deželne sadjarske in vinarske šole.

Borut Ambrožič

"Okoli 3. ure zjutraj me je prebudil močan pok. Ko sem pogledala skozi okno, sem videla, da je nekdo z močnim udarcem uničil pano," nam je o nočnem dogodku povedala ena od stanovalk Glavnega trga. Ob tem so se neznanci med nočnim pohodom znesli tudi nad enim od večjih cvetličnih korit v bližini. 

uničen pano biotehniška šola glavni trg (foto:)

O dogodku in poškodbah na panojih je bil seznanjen tudi že ravnatelj Biotehniške šole Maribor Anton Krajnc. "Obžalujem, da je do tega prišlo. A ne razumem tega kot znašanje nad našo šolo, da bi bil kdo jezen na našo 150-letnico, temveč vidim v tem predvsem objestnost nočnih obiskovalcev mesta," pravi Krajnc. Fotografije bodo takoj v ponedeljek nadomestili, popravili panoje. Ali bodo zadevo prijavili policiji, še ni vedel povedati. "Se bomo odločili še ob ogledu in popravilu," je še dodal.

Razstava fotografij bo sicer na trgu postavljena še do 10. aprila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta