(FOTO) Nova direktorica mariborskega veletrgovca z zdravili Farmadenta je Jerneja Kastelic

Igor Selan Igor Selan
15.03.2024 14:21

Jerneja Kastelic je bila imenovana za poln štiriletni mandat in bo z delom pričela 1. aprila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jerneja Kastelic v Farmadent prihaja iz Mercatorja, kjer je direktorica sektorja za gospodarjenje z objekti in najemniki.
Sašo Bizjak

Mariborski veletrgovec z zdravili Farmadent ima novega direktorja. Kot so sporočili iz mariborske občine, je nadzorni svet na včerajšnji seji za novo direktorico imenoval dr. Jernejo Kastelic, dosedanjo direktorico sektorja za gospodarjenje z objekti in najemniki pri Mercatorju. Kasteliceva, ki je bila imenovana za poln štiriletni mandat in bo z delom pričela 1. aprila, je sicer soproga nekdanjega direktorja Zavarovalnice Sava in sedanjega predsednika uprave zavarovalnice Grawe Davida Kastelica, ki trenutno opravlja tudi funkcijo predsednika nadzornega sveta Javnega holdinga Maribor.

Jerneja Kastelic (na sliki s soprogom Davidom Kastelicem) bo vodenje Farmadenta prevzela s 1. aprilom.
Andrej Petelinšek

Kot je znano, je Farmadent od novega leta naprej začasno vodila mestna svetnica liste Arsenovič za Maribor Jelka Kolmanič, ki je zamenjala prejšnjega direktorja Jurija Pivko, ki je oktobra podal odstopno izjavo in družbo vodil do izteka odpovednega roka. Ta je potekel prav na dan, ko se je Salus odrekel nakupu Farmadenta, s čemer so mariborska in pet okoliških občin (Hoče - Slivnica, Starše, Miklavž na Dravskem polju, Duplek in Rače - Fram), ki so lastnice družbe, ostale brez 8,46 milijona evrov načrtovane kupnine. 

Farmadent
Andrej Petelinšek

Farmadent je sicer še do leta 2019 posloval odlično, a se je že leto zatem zalomilo. Proizvajalci zdravil so namreč takrat pričeli spreminjati distribucijske modele in zdravil niso več prodajali vsem veletrgovcem, ob tem pa je država sprejela tudi nov zakon o lekarniški dejavnosti, ki je od občin zahteval prodajo veletrgovca z zdravili. Čeprav je občinam po več poskusih vendarle uspelo zakon spremeniti, je večletno obdobje negotove lastniške prihodnosti negativno vplivalo na poslovanje družbe, ki je nato v letih 2021 in 2022 ustvarila za 1,4 milijona evrov izgube.

Iz občine še sporočajo, da Farmadent trenutno posluje stabilno, pripravljen pa je tudi poslovni načrt za letošnje leto, "ki ga bo novo vodstvo dopolnilo z načrti za dolgoročno uspešno poslovanje družbe".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta