(FOTO) "Očitno je zmagal razum. Sodnica se je v imenu sodstva opravičila." Postopek zoper mariborskega dijaka je ustavljen

Barbara Bradač Barbara Bradač
20.04.2021 10:00
Da postopek zaradi sodelovanja na februarskem shodu za odprtje šol ni smiseln, je danes odločila prekrškovna sodnica in tako postopek zoper dijaka ustavila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zagovornik Dino Bauk in dijak Matic Gosak
Igor Napast

Pred sodnico za prekrške je stopil drugi mariborski dijak zaradi udeležbe na februarskem protestu, ko so mladi zahtevali izobraževanje v šoli. Trije obdolžilni predlogi zaradi kršenja zakona o nalezljivih boleznih so bili zaradi tega podani zoper mladoletne na prekrškovno sodišče. Po tem, ko pretekli četrtek sodnik še ni sprejel odločitve, ko je pred njim stala dijakinja Daja, je danes sodnica sledila predlogu obrambe in prekrškovni postopek ustavila. "Očitno je zmagal razum. Postopek se je ustavil. Sodnica se je v imenu sodstva opravičila," pravi dijak Matic Gosak, ki je z nasmejanimi očmi stopil iz sodne stavbe mariborskega okrajnega sodišča. 

Igor Napast
Igor Napast

Precej manj podpornikov je danes spremljalo dijaka na sodišče, so pa z glasnimi vzkliki sprejeli odločitev sodnice. Tudi policistov je bilo danes le par, v nasprotju s četrtkom, ko so številčno spremljali dogajanje.  

Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta