(FOTO) Pomgrad bo obnovil tudi mariborsko mestno hišo

Barbara Bradač Barbara Bradač
16.02.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pomgrad na Rotovškem trgu že ima gradbišče, saj s podjetjem GIC Gradnje gradi Center Rotovž za slabih 19 milijonov evrov.
Sašo Bizjak

Mestna občina Maribor je izbrala izvajalca, ki bo saniral rotovški stolp, strop poročne dvorane in balkon v mestni hiši. V postopku javnega naročila je Pomgrad edini oddal ponudbo in bil izbran po pogajanjih, ko je ceno spustil na 219.781 evrov z DDV. Na občini so pojasnili, da so se za interventno sanacijo odločili zaradi vidnega povesa s štukaturami okrašenega baročnega lesenega stropa v prvem nadstropju glavnega trakta (Poročna dvorana), vidnih razpok kamnitih konzol, plošč ter poškodbe strehe balkona na južni fasadi glavnega trakta in nagnjenega rotovškega stolpa s počenim opečnim lokom bazne konstrukcije. Ker je to kulturni spomenik, je morala Mestna občina Maribor predhodno pridobiti kulturnovarstveno soglasje.

Občina Maribor je letos začela obsežno prenovo Rotovškega trga. 
Sašo Bizjak

"S sanacijskimi deli se bo zagotovila stabilnost, hkrati pa se bo preprečilo propadanje stavbe. Dela bodo zaključena predvidoma v poletnih mesecih," še pravijo na občini. Pomgrad na Rotovškem trgu že ima gradbišče, saj s podjetjem GIC Gradnje gradi Center Rotovž za slabih 19 milijonov evrov. 

Center Rotovž
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta