(FOTO) Preveč odsotnih voznikov v Marpromu, avtobusi zato od ponedeljka po prilagojenih voznih redih

MBK
28.01.2022 12:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V mariborskem mestnem potniškem prometu bodo spričo vse večje odsotnosti voznikov zaradi karanten in izolacij, povezanih s covidom-19, avtobusi od ponedeljka, 31. januarja, začasno vozili po prilagojenih voznih redih. To bo kombinacija počitniških voznih redov z okrepljenimi odhodi avtobusov na določenih linijah, so sporočili iz Marproma. Prilagojeni vozni redi so objavljeni na spletni strani www.marprom.si, na običajne pa jih bodo vrnili ob zadostnem številu voznikov za vsakodnevni izvoz avtobusov v celotnem obsegu. Glede na trenutno odsotnost voznikov - delež že presega 20 odstotkov vseh - in zakonsko določene počitke to ni mogoče.

Brezplačne vozovnice bodo begunci iz Ukrajine lahko uporabljali vse do konca leta. 
Sašo Bizjak

Na linijah 7 (Kamnica-Rošpoh) in 13 (Črnogorska) bo k počitniškemu režimu dodan po en avtobus v času jutranje in popoldanske konice, na liniji 15 (Bresternica-Košaški dol) pa en avtobus med popoldansko konico. Na linijah 9 (Zrkovci-Dogoše), 10 (Malečnik-Metava), 20 (Grušova) in 151 (Gaj nad Mariborom) bodo avtobusi ohranili polne vozne rede. Na vseh ostalih mestnih linijah pa bodo od ponedeljka vozili po počitniških voznih redih. Medtem bo prevoz na integriranih šolskih linijah potekal nemoteno.

Sašo Bizjak

"V času veljave prilagojenih voznih redov, sestavljenih na način, ki bo najmanj 'prizadel' potnike, slednje prosimo za razumevanje. Glede na rekordno število okuženih s covidom-19 pa tudi za upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov, kot so vstop na avtobus s pogojem PCT, obvezno nošenje obrazne maske, razkuževanje rok, uporaba samo neoznačenih sedežev in ohranjanje medsebojne razdalje na stojiščih najmanj en meter," so še zapisali v Marpromu.

Maribor: covid, javni avtobusni prevoz, avtobus - -

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta