(FOTO) Tako bo videti novi podvoz Ledina v Mariboru

MBK
22.07.2024 11:55

Za izgradnjo podvoza Ledina med Poslovno cono Tezno in trgovskimi centri ob Tržaški cesti je bilo izdano gradbeno dovoljenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Načrt za podvoz Ledina
Mestna občina Maribor

Mestna občina Maribor in Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) sta korak bliže realizaciji izgradnje podvoza Ledina in novega železniškega postajališča, saj je za projekt bilo izdano gradbeno dovoljenje, je občina objavila na svoji spletni strani. V sklopu projekta bodo zgradili podvoz pod železniško progo in novo postajališče Ledina s parkiriščem in pripadajočo infrastrukturo. "Izgradnja novega cestnega odseka s podvozom bo omogočala normalno odvijanje prometa za vse udeležence prometa. Z gradnjo podvoza bo mesto pridobilo novo pomembno prometno os na smeri sever - jug in bo v končni obliki na vzhodu mesta povezalo mestne četrti oziroma krajevne skupnosti Pobrežje, Brezje, Zrkovci in Dogoše, Tezno z Razvanjem in povezalo južno oziroma zahodno obvoznico s hitro cesto Hoče - Maribor, Ptujsko in Puhovo cesto," so zapisali na občini.

Načrt za podvoz Ledina
Mestna občina Maribor

(MESTNI INŠPEKTOR) Zakaj se na novi Splavarski brvi v Mariboru ukrivlja les in nastajajo reže?

Trenutni podvoz med Poslovno cono Tezno in trgovskimi centri ob Tržaški cesti je preozek in ob deževju velikokrat poplavljen. Zato gre za pomembno infrastrukturno ureditev, so poudarili na občini, ki bo na eni strani pripomogla k boljši pretočnosti prometa, na drugi pa k boljšemu dostopu, razvoju in privlačnosti železniškega prometa. 

Trenutni podvoz je preozek in ob deževju velikokrat poplavljen.
Jana Košak
Podvoz Ledina
Sašo Bizjak

Dobra novica za naselje v Mariboru, ki je brez javne oskrbe s pitno vodo

Direkcija RS za infrastrukturo in mariborska občina sta pri tem projektu soinvestitorja, pri čemer je DRSI naročnik investicije. Kot določeno v sporazumu, bo DRSI financirala dokumentacijo in gradnjo podvoza Ledina in železniškega postajališča s parkiriščem in pripadajočo infrastrukturo, MO Maribor pa dokumentacijo in gradnjo navezovalne ceste s komunalno infrastrukturo in prestavitev plinovoda. Naslednji korak je objava javnega razpisa za izvedbo gradbenih del, ko bo gradbeno dovoljenje pravnomočno. Ocenjena vrednost projekta naj bi bila okrog 25 milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta