(FOTO) V Mariboru odprli razstavo Esenca človeštva: Ljubezen moramo živeti

J.K.
06.02.2024 15:01

Razstava je nastala v sodelovanju ministrstva za zunanje in evropske zadeve, Karitasa, Mestne občine Maribor in platforme nevladnih organizacij Sloga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V Ulici škofa Maksimilijana Držečnika v Mariboru so danes odprli razstavo Esenca človeštva. Sestavljena je iz fotografskih montaž s tehniko Siliammm, na katerih avtorica Alenka Slavinec skozi obraze posameznikov predstavlja izvajalce izbranih razvojnih in humanitarnih projektov, ki jih je finančno podprla Republika Slovenija. Razstava je nastala v sodelovanju ministrstva za zunanje in evropske zadeve, Karitasa, Mestne občine Maribor in platforme nevladnih organizacij Sloga. 

Sašo Bizjak

Avtorica je povedala, da je esenca človeštva nevidna vez med srcem, umom in dejanji posameznika v dobrobit sebe, bližnjega in družbe. "Portreti izbranih oseb izražajo prav to notranjost in veličino srca, ljubezni do svojega poslanstva ter hkrati strahove, bolečine in premagane izzive. Oči odsevajo dosežene cilje in zrejo v svetlo prihodnost z zaupanjem vase in v človeštvo. Montaže portretov odsevajo preobrazbo posameznika, montaže projektov pa preobrazbo družbe in zunanjega sveta, ki je posledica posameznikov prizadevanj znotraj humanitarnih zavodov in nevladnih organizacij," je povedala. 

Sašo Bizjak

"Velikokrat pozabimo, da smo vsi samo ljudje in da imamo iste potrebe, želje in hrepenenja po varnosti, miru, sprejemanju, sožitju in ljubezni. Ljubezen moramo samo živeti, da bomo dojeli to, kar nam je dano od rojstva - življenje," je dodala. 

Sašo Bizjak

Župan Saša Arsenovič je povedal, da živimo v destruktivnih časih in da ga veseli, da nam bo ta razstava dala misliti, da obstajajo večje težave: "Razstava opozarja na bolečine, na nas pa je, da razmislimo, kaj lahko storimo, da bo življenje boljše." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta