Franc Dover ne bo več direktor Snage Maribor: Nadzorni svet izbral člana Gibanja Svoboda

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
10.06.2024 17:39

Vodenje Snage bo 1. julija prevzel Vito Martinčič, dosedanji direktor Franc Dover pa že napoveduje zbor delavcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Dover je bil v nemilosti župana Saše Arsenoviča, ki ga je hotel razrešiti še pred iztekom mandata.
Andrej Petelinšek

Nadzorni svet Snage je izbral novega direktorja. To je dr. Vito Martinčič, ki bo vodenje podjetja prevzel 1. julija, saj dan pred tem poteče mandat dosedanjemu direktorju Francu Dovru. "Dr. Martinčič je nadzorni svet prepričal z ambicioznim programom za nadaljnjo krepitev gospodarskega poslovanja, po primopredaji poslov pa ga v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi čakajo pomembne naloge s področja urejanja infrastrukturnih pogojev za delovanje javnega podjetja Snaga," so izjavo nadzornega sveta, ki ga vodi Matjaž Andric, posredovali iz Javnega holdinga Maribor.

Za direktorja Snage kandidirata tudi člana Gibanja Svoboda

Sašo Bizjak

Poročali smo, da so se na razpis za direktorja prijavili trije kandidati. Poleg Franca Dovra tudi dva člana Gibanja Svoboda: Aleš Kumperščak, po izobrazbi učitelj matematike in fizike, med drugim pa tudi nekdanji predsednik uprave Mure, direktor Beti mode in direktor komerciale v Steklarni Rogaška, danes svetovalec v podjetju Develor, ki je na zadnjih lokalnih volitvah kandidiral tudi za mestnega svetnika v Mariboru, ter kemik dr. Vito Martinčič, lastnik in direktor podjetja I-Tec, centra za razvojne tehnologije in higieno prehrane, sicer pa tudi občinski svetnik Svobode v Slovenski Bistrici. 

(INFOGRAFIKA) Rekordni prihodki, manjši dobiček: Kako so lani poslovala podjetja v Javnem holdingu Maribor

Franc Dover
Igor Napast

"Sem brez besed," je bil prvi komentar direktorja Franca Dovra, ki nam je povedal, da z odločitvijo nadzornega sveta sploh še ni seznanjen in da smo ga o tem v bistvu obvestili mi. "Ta odločitev zelo smrdi zaradi političnega ozadja. Očitno ni pomembno, da smo v mojem mandatu uspeli podjetje stabilizirati, ampak šteje le, kateri stranki pripadaš," je dejal Dover, sicer član SDS. Za sredo je napovedal zbor delavcev, na katerem bo lahko komentiral več, je še dejal. Kot je znano, je direktor med zaposlenimi zelo priljubljen, bil pa je v nemilosti župana Saše Arsenoviča, ki ga je skušal razrešiti pred iztekom mandata, a mu to ni uspelo. Snaga je lansko leto končala z dobičkom v višini okrog 406 tisoč evrov, v letu 2022 pa je dobiček znašal kar 1,1 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta