Frgatev tudi dobrodelna za sedemletnega Marka

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.11.2018 19:19

V petek bo v Mariboru tretja športno-glasbena prireditev Ftrgatev, tudi letos z dobrodelno noto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Organizatorji bodo z zbranim denarjem pomagali Marku Krmotiču, sedemletniku, ki ima cerebralno paralizo.​
Sašo Bizjak

V petek bo dvorana mariborskega Štuka spremenjena v skejt park, Univerzitetni športni center Leona Štuklja pa bo prizorišče ene največjih mladinskih zabav v Mariboru. Od 19. ure bo potekala tretja Ftrgatev, ki jo organizirajo študentje in dijaki, povezani v Klub mariborskih študentov. Najprej v dvorani Štuka, kjer se bodo pomerili rolkarji in pokazali svoje najboljše trike. Prijavljeni tekmovalci se bodo potegovali za nagradni sklad v skupni vrednosti 1500 evrov in za praktične nagrade. Po športni prireditvi pa bo ob 21. uri v UŠC Leona Štuklja sledil še koncert, na katerem bodo nastopili Vlado Kreslin, Prljavo kazalište in Mike Vale.
Ftrgatev ima tudi letos dobrodelno noto, saj bodo organizatorji z zbranim denarjem pomagali Marku Krmotiču, sedemletniku, ki ima cerebralno paralizo.​ Zgodnje rojstvo je vplivalo na njegove možgane, razloži njegova mama Jasna Furman: "Ob porodu so določene celice doživele pomanjkanje kisika in odmrle. Na tistih centrih, ki so zadolženi za motoriko, so bile poškodbe najbolj vidne."

Mark se lahko za nekaj trenutkov sam obdrži na nogah. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta