Glasujte za bob leta in se potegujte za iPhone Xs

DR
27.11.2018 15:32

Začel se je tradicionalni, že dvajseti izbor boba leta, najboljše izjave po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti. Z glasovanjem boste izbrali zmagovalca, ki bo prejel priznanje na prireditvi v SNG Maribor s prenosom v živo na RTV Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani je Bob leta prejel Srečko Cehnar za izjavo: "Soborci me sprašujejo, ali smo se borili za pravo stvar. Za domovino že, in če bi bilo treba, še stokrat. Ne pa za elite, ki so se okoristile brez moralnih in etičnih zadržkov. Kako jih ni sram?"
Andrej Petelinšek

Svoj glas za bob leta oddajte na povezavi bobubob.si in se potegujte za privlačno nagrado – iPhone Xs.
Glasovanje poteka tudi z glasovnicami v Večeru in drugih tiskanih medijih.

Finalisti za bob leta 2018

1. Rok Vevar, publicist in arhivar sodobnega plesa: "So reči, pri katerih država ne sme varčevati, razen če leta 1991 morda nismo ustanovili podjetja."
2. Anja Golob, pesnica in urednica: "Zase v družbi ni mogoče pričakovati drugačne obravnave od te, ki smo je sami sposobni do soljudi, posebej teh, s katerimi se ne strinjamo."
3. Goran Vojnović, pisatelj: "Še nikoli nismo imeli toliko pripomočkov za komuniciranje, a komunicirali tako malo. Literatura te sili, da prisluhneš nekomu, ki mu v realnosti ne bi."
4. Bogdan Knavs, frančiškan: "Ko srečamo ljudi v stiski, vidimo, da so kot mi, s svojimi kvalitetami in s svojimi mejami. Ko jih spoznamo, se jih več ne bojimo. Zelo pa se moramo varovati 'lažnih novic', ki podžigajo naše strahove."
5. Dr. Verica Trstenjak, pravnica: "Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete."
6. Tone Partljič, pisatelj: "Ne razumem, kako lahko vlado v teh dneh sestavlja cela Slovenija, na volitve pa je šel le vsak drugi Slovenec."
7. Prof. dr. Matjaž Perc, fizik: "Morda pa nam le uspe prehod v stanje, kjer se bomo vsi zavedali, kaj bomo izgubili, če bo ostalo vse po starem."
8. Majda Rižnar, profesorica: "Kot družba se bomo morali upočasniti. Da ne bomo imeli dedki in babice slabe vesti zaradi požrešnega kapitalizma, ki vnukom krade čas staršev, nam pa prepotrebni počitek."
9. Boštjan Gorjup, menedžer: "Naša največja težava ta trenutek je enormen odliv mladih v tujino. Nam se hiša ruši v temeljih. Kaže, da smo preslišali vse alarme. Brez prispevka teh možganov pri nas ne bo razvoja in napredka."
10. Branko Cestnik, teolog, župnik: "Praznik združuje. Če razdružuje, ni praznik."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta