Gostišče Veronika, kjer je tragično umrla znana gostilničarka, so kupili Ljubljančani

Nina Ambrož Nina Ambrož
14.01.2022 02:00

Agencija 101 je nepremičnino na Slivniškem Pohorju dobila za dobrih 200 tisočakov. Kakšne ima načrte?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pohorsko Gostišče Veronika prevzemajo kreativci in oglaševalci iz Ljubljane. 

Sašo Bizjak

Gostišče Veronika na Slivniškem Pohorju ima novega lastnika. Potem ko so nepremičnino ponujali več let in je njena vrednost padala, je bila vendarle prodana na sodni javni dražbi, ki je potekala preko spleta 6. januarja. Kupec nekoč priljubljene gostilne je ljubljanska Agencija 101. Poslovno-stanovanjski objekt, zgrajen leta 1970 in nato dograjen, ter parcele je marketinško podjetje kupilo za 201.350 evrov. Po podatkih mariborskega okrajnega sodišča je bila Agencija 101 edini in tako najugodnejši kupec, ki je hišo ob gozdu in cesti Hoče-Areh dobil po izklicni ceni. Enonadstropni objekt z mansardo ima 670 kvadratnih metrov površine in šest apartmajev za goste.

Agencija 101 je znana oglaševalska družba, ki je nedavno lansirala novo podobo Kolesarske zveze Slovenije. Med njenimi bolj prepoznavnimi kreacijami so reklame za Tuš in linijo izdelkov Ane Roš. V kampanji znakovnega jezika so v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije razvili serijo plakatov, na katerih znakovni jezik učijo velikani slovenske besede Trubar, Prešeren in Cankar. Najemajo jo velika podjetja, denimo Lek, Perutnina Ptuj itd.

Kaj nameravajo z objektom, kjer se je leta 2015 zgodila družinska tragedija s smrtjo gostilničarke Veronike, ali ga bodo preprodali naprej, še ne (po)vedo. Dokler ne bo prodaja pravnomočno potrjena in dokler ne domislijo načrtov, posla ne komentirajo. Dino Zupančič, direktor in lastnik Agencije 101 skupaj s Petrom Vidmarjem ter predsednik Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, je v kratkem telefonskem pogovoru potrdil le to, da so nepremičnino kupili kot investicijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta