Hoče - Slivnica: V prihodnjih dveh letih precej za gradnjo kanalizacije

Damijan Toplak
01.01.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Čreti imajo sedaj težave s pitno vodo. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

V prvi obravnavi sta bila sprejeta tudi predloga proračunov Občine Hoče -Slivnica (občina šteje blizu 12 tisoč prebivalcev) za leti 2021 in 2022. Oba sta v javni razpravi za morebitne pripombe in dopolnitve do 16. januarja, ogledati pa si ju je mogoče na občinski spletni strani in ob upoštevanju navodil NIJZ za zajezitev širjenja koronavirusa tudi v občinski sejni sobi v času uradnih ur. Občinski proračun za leto 2021 predvideva za 13,95 milijona evrov prihodkov in 15,64 milijona evrov odhodkov.

Kar 2,97 milijona evrov proračuna za leto 2021 je namenjenega izobraževanju, pretežno financiranju vrtcev, blizu dva milijona evrov pa nadaljevanju gradnje kanalizacijskega omrežja v Spodnjih Hočah, Slivnici in Radizelu. Veliko se bo investiralo v Rogozi - 36.800 evrov za ureditev doma krajanov in skoraj 60 tisoč evrov v dveh letih, dve tretjini bo EU-sredstev, za sprostitveno-rekreacijski center. Okrog 126.500 evrov bo šlo za ureditev kolesarskih poti med Rogozo in Miklavžem ter med Rogozo in letališčem v Orehovi vasi. Za izgradnjo črpališča v Čreti 150 evrskih tisočakov, v treh letih pa še 130 tisoč evrov za projekt Voda izpod Pohorja, v sklopu katerega bo urejen vodohran Križna kapela.

V proračunu za leto 2022 pa je predvidenih 11,36 milijona evrov prihodkov in 12,7 milijona evrov odhodkov. Znova bo šlo največ, 2,96 milijona evrov, za izobraževanje, od tega skoraj dva milijona za vrtce. Še 2,86 milijona evrov bo šlo za nadaljevanje gradnje kanalizacije v Spodnjih Hočah, Slivnici in Radizelu ter dodatnih 63 tisoč evrov za ureditev doma krajanov v Rogozi kakor še 75 tisoč evrov za ureditev vaškega središča Gmajna v Orehovi vasi, enak znesek, 75 tisočakov, je predviden za ureditev pešpoti ob drevoredu v Pivoli. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta