(INTERVJU) Andrej Fištravec: Odhajam z dvignjeno glavo

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
18.12.2018 15:46

Andrej Fištravec v zadnjem intervjuju pred primopredajo z novim županom Maribora Sašem Arsenovičem: o tem, v kakšnem stanju prepušča občino, o dosežkih in napakah v minulem mandatu, o načrtih ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Fištravec bo posle novemu županu Sašu Arsenoviču predal danes, uradno pa mu bo županski mandat prenehal jutri, 20. decembra.
Sašo Bizjak

Kabinet župana oziroma pisarno z razgledom na Trg generala Maistra zapušča z dvignjeno glavo, "vsakemu lahko pogledam v oči," zatrjuje Andrej Fištravec v zadnjem intervjuju pred današnjo primopredajo z novim županom Maribora Sašem Arsenovičem. Pogovor, med katerim je bil prisoten tudi njegov podžupan in vodja volilnega štaba Saša Pelko, je potekal za veliko ovalno mizo v njegovem kabinetu, kjer pravi, da je uradoval v iztekajočem se mandatu in kjer se je tudi precej bolje počutil kot za županovo mizo. "Tam sem samo dvakrat sedel, ko sem se fotografiral za potrebe piara. Ni mi ustrezalo, eni Kitajci so mi dejali, da je tam slab feng šui," se nasmehne župan v odhodu. Ob precejšnjem razočaranju, ker mu volivci niso zaupali novega mandata, je prisotno tudi nekaj olajšanja. "Po svoje se veselim, ker bom imel več časa zase, za obe hčerki, za novo družino, ki nastaja. Pa tudi novega leta ne bom praznoval po službeni dolžnosti," poudari.
Kako tečejo zadnji dnevi v kabinetu mariborskega župana? Pospravljate, še zaključujete delo?
"Zadnji dnevi potekajo v duhu priprav na primopredajo. To bi rad izpeljal drugače, kot sem je bil sam deležen. Novega župana bi rad seznanil z vsem, kar smo naredili v štirih letih in kar je v teku. Vsi uradi in službe so dobili nalogo, da napišejo vsebinska poročila. Izpostavil bom stvari, ki se mi zdijo pomembne."

Po vstajah in odstopu župana Franca Kanglerja je Andrej Fištravec zmagal na predčasnih županskih volitvah 17. marca 2013.
Marko Vanovšek
Andrej Fištravec med obiskom kuvajtskega poslovneža Hilala Arnaouta, ki je v začetku leta 2014 napovedal, da bo v gradbeni jami Maksa zgradil ameriško univerzo.
MOM
Andrej Fištravec, Saša Pelko in direktor SHS Aviation Siu Yin Pang so marca 2017 napovedali, da bo na mariborskem letališču do konca tega leta zaživelo enajst rednih letalskih linij.
Sašo Bizjak
Med dosežki mandata Andrej Fištravec izpostavlja posodobitev avtobusnega voznega parka.
Sašo Bizjak
Andrej Fištravec in Simon Štrancar sta se aprila 2018 dogovorila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja na mariborski občini, ker je župana motila Štrancarjeva dvojnost.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta