Jesenska akcija cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu: Kdaj in kje bo v Mariboru potekalo cepljenje?

mbk
12.10.2021 17:16
Klopni meningoencefalitis je bolezen osrednjega živčnega sistema, ki lahko na zdravju pusti resne posledice
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cena cepiva proti klopnemu meningoencefalitisu bo v soboto znašala 20 evrov. 
Andrej Petelinšek

V soboto, 16. oktobra, bo v Mariboru pod okriljem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca potekala akcija zaščite pred klopnim meningoencefalitisom. Tudi tokrat se bodo prebivalci Maribora in okolice v času akcije lahko cepili po znižani ceni. Cepljenje odraslih in otrok bo v Ulici talcev 5 med 8. in 13. uro. Na cepljenje se je obvezno treba naročiti - preko spletne aplikacije, ki je objavljena na spletni strani zavoda www.zd-mb.si (o terminu boste obveščeni s SMS-sporočilom), ali vsak delovni dan do četrtka od 7. do 15. ure in v petek od 7. do 10. ure na telefonski številki 02 22 86 200, pritisnete številko 2 (ambulante družinske medicine).

V Zdravstvenem domu Maribor so letos maja že izpeljali eno takšno akcijo Zdravo v naravo 
Saso Bizjak

Cena cepiva proti KME bo na ta dan znašala 20 evrov, plačilo pa bo mogoče samo s plačilno kartico. Priporočljiv presledek med cepljenjem proti covidu-19 in ostalimi cepljenji je 14 dni, da se izognemo napačnemu pripisovanju morebitnih neželenih učinkov, sporočajo iz zdravstvenega doma. Za osnovno cepljenje so potrebni trije odmerki cepiva (drugi odmerek sledi en do tri mesece po prvem, tretji pa pet do dvanajst mesecev po drugem). Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali sestavine cepiva. Klopni meningoencefalitis je bolezen osrednjega živčnega sistema, ki lahko na zdravju pusti resne posledice. Virus se prenaša z vbodom okuženega klopa, njihova aktivnost pa se prične z začetkom toplejšega vremena. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta