Kadrovske rošade v mariborskem mestnem svetu: Kaloh izstopil tudi iz svetniške skupine SDS, Flis ni več vodja GS

Igor Selan Igor Selan
21.10.2024 16:35

Ob začetku današnje seje mestnega sveta nekaj kadrovskih novic. Po izstopu Kaloha iz SDS je Lista Arsenovič za Maribor znova najmočnejša politična sila v mestnem svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Kaloh bo poslej deloval kot samostojni mestni svetnik. 
Sašo Bizjak

Dejan Kaloh, ki je nedavno izstopil iz stranke SDS, je danes izstopil tudi iz svetniške skupine SDS v mariborskem mestnem svetu. "Najprej sem izstopil iz stranke, potem iz poslanske skupine, danes še iz svetniške skupine. Zdaj bom deloval kot samostojni svetnik, enako, kot tudi poslanec, vse do trenutka, ko se bo zgodil ustanovni kongres napovedane Stranke politične širine, to ime sicer še ni uradno, in potem, če bom povabljen k sodelovanju, bom seveda sprejel to ponudbo," je pojasnil Kaloh.

Milan Mikl in Željko Vogrin
Sašo Bizjak

Koliko svetnikov ima SDS trenutno v mestnem vetu, ni jasno, saj je Alen Filipovič že pred več meseci zatrdil, da je iz svetniške skupine izstopil, a v službi za delovanje mestnega sveta njegove pisne izjave o tem (še) niso prejeli. Je pa mogoče pričakovati, da bo Filipovič to storil v kratkem. Kot je zatrdil predsednik lokalnega odbora SDS Franc Kangler, odstopa ne bosta bistveno vplivala na njihovo delo v mestnem svetu. Se je pa z odstopom Kaloha spremenilo razmerje sil v mestnem svetu - Lista Arsenovič za Maribor je z dvanajstimi svetniki znova najmočnejša politična sila v mestnem svetu, SDS jih ima 11 (brez Filipoviča 10) in Gibanje Svoboda 11.

Vojka Flisa pogosto ni na sejah.
Sašo Bizjak
Boštjan Klun
Sašo Bizjak

Do sprememb pa je prišlo tudi v Gibanju Svoboda in SD. V prvi je vodenje svetniške skupine iz rok Vojka Flisa prevzela Davorka Pregl, v drugi pa je to funkcijo namesto Boštjana Kluna prevzela Alenka Iskra.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta