Kaj bo z nekdanjim mariborskim kopališčem pri Tamu

Aljoša Peršak
22.04.2021 04:00
Od leta 2008, ko se je po 35 letih zaprlo priljubljeno kopališče na Teznem, zgrajeno tudi z udarniškim delom Tamovih delavcev, se preučujejo možnosti, kaj bi lahko storili s tem območjem
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od leta 2012, ko so gradbeni stroji porušili objekt in zasuli bazene, je zemljišče bolj ali manj zapuščeno. 
Sašo Bizjak

Sprva so v vodo padli občinski načrti, da bi s prodajo kompleksa financirali obnovo drugega kopališča, Mariborskega otoka, od leta 2012, ko so gradbeni stroji porušili objekt in zasuli bazene, pa je zemljišče bolj ali manj zapuščeno in se zgolj še občasno pojavijo ideje, kako bi uredili športna igrišča ali park.

Športni objekti Maribor so v preteklem mesecu z javnim razpisom iskali najemnika, ki bi oživil območje s kakšno športno dejavnostjo. Najnižjo izhodiščno ceno za najemnino so določili pri ceni 1610 evrov na mesec brez DDV, vendar niso prejeli nobene ponudbe, nam je povedal direktor ŠOM Tadej Mežnar. "Bomo počakali, da se zadeve glede epidemiološke situacije nekoliko umirijo, in bomo ponovili razpis," je napovedal Mežnar, ki je nedavno v intervjuju za Večer poudaril, da bi bilo tamkajšnje območje primerno kot ​vadbišče za golf, a bi najemniku pustili proste roke, tudi če bi se odločil za kakšno drugo športno dejavnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta