Kolesarski poligon: S sodelovanjem domačinov, občine tudi v Staršah do pumptrack proge

Katarina Trstenjak
26.12.2019 05:06

V prazničnem decembru se je v občini Starše odvila še ena pozitivna zgodba. Na igrišču v Staršah je nastal prvi pumptrack v občini. Poligon za kolesa in skiroje fantje in dekleta že pridno uporabljajo, bili so celo tako neučakani, da so se številni vozili še med blatnimi zaplatami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po progi v Staršah gre tudi s skirojem.
Katarina Trstenjak

Pobudnik izgradnje je domačin Sašo Lukač, ki se je vmes sicer iz Starš odselil, a se je letos maja vrnil v domačo vas. "Zgodba me navdaja s ponosom, veseljem, predvsem pa z optimizmom, da bo pumptrack scena v občini zaživela in bo vsaj nekaj otrok 'odtegnila' od udobja domačega 'gaming stola' ter ga pognala v naravo, na zrak, k (bodočim) prijateljem," pravi Lukač, ki se mu je ideja o progi porodila, ko se je lani s sinom s kolesom vozil naokrog po vasi. Ob tem se je spomnil, kako je bilo pred 30 leti asfaltno igrišče polno življenja. Danes pa je prazno, ni več golov, košev za košarko.

Fb

Dobrodošli na poligon v Starše

Tako je v začetku decembra proga po dobrem letu od ideje že stala. "Z velikim veseljem opazujem otroke in mladostnike, kako uživajo v 'pumpanju'; med urejanjem brežin sem moral igrati policaja in devet otrok usmerjati, da niso prišli preblizu strojem, ker ustaviti se jih ni dalo. Prihodnjo pomlad začnemo treninge in tekmovanja pod Tilnovim vodstvom. Navdušenci pumpanja - dobrodošli na treningih v naših krajih in na naši facebook strani Pumptrack Starše," je ob uspešni izpeljavi projekta dejal Lukač in vse povabil na poligon v Starše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta