Malečnik na natečaju Turistične zveze Slovenije razglašen za naj izletniško točko

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
27.11.2022 03:00

Posebno priznanje v natečaju Moja dežela - lepa in gostoljubna so prejeli kot vzoren primer verskega turizma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z desne: Matjaž Han, Sebastijan Valentan, Valerija Bračko in Robert Stopajnik
Arhiv župnije

V okviru dnevov slovenskega turizma, ki potekajo v soorganizaciji vseh večjih partnerskih institucij s področja turizma v Sloveniji, je bil 14. novembra v Laškem zaključni dogodek s podelitvijo priznanj natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna, ki ga je pripravila Turistična Zveza Slovenije.

Največja letošnja novost natečaja, pri katerem izbirajo najlepše slovenske kraje, je uvedba kategorije Izletniška točka, ki predstavlja posebnost zunaj urbanega okolja in je zanimiva za izlet. In posebno priznanje v tej kategoriji je prejel Malečnik kot vzoren primer verskega turizma. Strokovna komisija je poleti v Malečniku ocenjevala kulturne znamenitosti, ki jih ponuja kraj: gotsko cerkev na Gorci z Glaserjevim križevim potom, baročno cerkev svetega Petra, katakombe, Glaserjev salon z galerijo in župnijsko vinsko klet.

Maribor - Malečnik - kraj - krajevna skupnost - cerkev - gorca -
Sašo Bizjak

Nagrado je na prireditvi iz rok predsednika Turistične zveze Slovenije Pavla Hevke in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana prevzel župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan, na slovesni podelitvi pa sta ga spremljala člana tajništva Župnijskega pastoralnega sveta Valerija Bračko in Robert Stopajnik.

"To je veliko priznanje za vse, ki se trudimo ohranjati kulturno dediščino tega okolja ter hkrati vnašati nove vsebine z dodano vrednostjo. Da delamo prav in dobro, kaže ne nazadnje tudi vedno več obiskovalcev iz vseh koncev. Hvala Turistični Zvezi Slovenije in hvala vsem, ki ste del te lepe zgodbe," je povedal Valentan.

Malečnik, ki je del občine Maribor in okno v Slovenske gorice s številnimi vinotoči in kmečkimi turizmi, ob katerih poteka tudi mariborska vinska pot ter mednarodna Marijina romarska pot, ima tudi sicer ob večji povezanosti izjemne naravne danosti za razvoj turizma v kraju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta