Mariborčanka med finalistkami za mis športa

(štr)
27.11.2018 14:33

Pia Piberl je članica Atetskega kluba Poljane. Tek na kratke proge je njena disciplina. Šestkrat na teden trenira, obiskuje tudi fitnes.
S kandidaturo želi mlade pritegniti k športu oziroma bolj aktivnemu preživljanju prostega časa, pravi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pia Piberl
Rene Knapic

Med dvanajstimi finalistkami letošnjega izbora za mis športa Slovenije je tudi osemnajstletna Pia Piberl, atletinja iz mariborskega Atletskega kluba Poljane, sicer dijakinja mariborske III. gimnazije. Finalni izbor bo to nedeljo, 2. decembra, v ljubljanskem Cankarjevem domu, glasovanje pa traja še do sobote, 1. decembra.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BpxOs5bh-jw/{/instagram}
Namen prireditve, za katero ima licenco Društvo športnih novinarjev Slovenije, je med mlade razširiti pomembnost športa ter aktivnega in zdravega življenja. Tudi Pia, kategorizirana športnica mladinskega razreda in tekmovalka na mnogih mednarodnih tekmovanjih, izpostavlja, da želi s kandidaturo šport ponesti med mlade, da gibanje ne bi bila več "muka, temveč užitek". Verjame namreč, da šport osvobaja, sprošča in da so po gibanju naše misli bolj jasne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta