Mariborska Operna noč, ki je bila načrtovana na promenadi Mestnega parka, je prestavljena

Barbara Bradač Barbara Bradač
29.05.2024 14:16

Zaradi napovedi slabega vremena so se organizatorji odločili za spremembo termina izvedbe opernih arij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Operna noč v parku. Dirigent Simon Krečič na nabito polni promenadi Mestnega parka.
Mp Produkcija/pigac.si

Mariborska Operna noč, ki je bila načrtovana na promenadi Mestnega parka, je prestavljena. Organizatorji so zaradi napovedi dežja prireditev prestavili s petka, 31. maja, na soboto, 8. junija. Simfonični orkester, Zbor Opere in solista SNG Maribor Nika Gorič in Domen Križaj pod taktirko Simona Krečiča bodo na prostem izvedli raznolik glasbeni program z odlomki iz različnih opernih uspešnic. Prireditev, ki naznanja novo operno sezono Slovenskega narodnega gledališča Maribor, je za obiskovalce brezplačna. 

Na letošnjem koncertu s pričetkom ob 20.30 so na programu med drugim skladbe Bedřicha Smetane, ​Antonína Dvořáka, Gioacchina Rossinija, Giacoma Puccinija, Wolfganga Amadeusa Mozarta ...

Operna noč nastaja v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor, Društva EZL EK in Zavoda za turizem Maribor pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta