Marko se po zahtevni operaciji v Ameriki vrača domov

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
27.02.2019 18:22

Dvanajstletni Marko Aberšek, ki je lani maja odšel v ZDA na operaciji obeh nog, bo po zapletih z vizo z mamo v Slovenijo letel jutri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Zadnji dnevi, ki jih v ZDA po zahtevnem operativnem posegu na nogah preživljata dvanajstletni Marko in njegova mama Jožica Aberšek, so polni stresa. Pred dnevi je Jožica med pogovorom z eno drugo mamo izvedela, da bi morala po šestih mesecih bivanja v ZDA podaljšati vizo - tega ji pred odhodom v ZDA, pravi Jožica, nihče ni povedal, ob prihodu v ZDA pa jima v potni list tudi niso napisali datuma veljavnosti vize. Skratka, nenamerna napaka ju zdaj stane precej živcev. Upata, da se bosta lahko domov vrnila brez zapletov in tudi posledic glede naslednjega obiska v ZDA. Za povrh je bil včeraj malce šokiran tudi Marko, ki je imel pri dr. Paleyju na kliniki na Floridi zadnji pregled. Marko je upal, da se bo domov vrnil brez opornic, a jih še mora nositi.
"Dr. Paley je zelo zadovoljen, zgornji del opornic se jutri odstrani. Domov pa se Marko vrne z opornicami, ker še nima dovolj mišične mase," pravi Jožica. Marko bo imel poslej vsako leto pri dr. Paleyju kontrolo v Münchnu, v treh do štirih letih pa ga čaka še operacija obeh kolkov in potem hrbtenice, še pravi Jožica. Kdaj bo lahko hodil brez opornic, je odvisno od mišične mase.
Zadnje dni preživljata tudi tako, da se poslavljata od prijateljev, saj sta jih spoznala med devetmesečnim bivanjem v ZDA. Seveda pa se veselita prihoda domov - iz ZDA odhajata 1. marca. "Do naslednje Markove operacije bom pa že uredila za vizo. Važno je, da je Marko v redu, čeprav je bil šokiran, da še mora nositi opornice," še pravi Jožica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta