Mednarodna poletna šola na temo trajnosti

J.K.
25.09.2023 17:08

Na Fakulteti za logistiko UM je med 28. avgustom in 5. septembrom potekala 10. mednarodna šola.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fl Um

V Celju so na fakulteti za logistiko, ki spada pod Univerzo v Mariboru med 28. avgustom in 5. septembrom gostili že 10. mednarodno poletno šolo. Letošnja tema je bila poglobljen vpogled v logistični vidik trajnostnega potovanja. Sodelovalo je 23 udeležencev iz osmih evropskih univerz in 14. različnih držav. Udeleženci so, kot so sporočili s fakultete, pridobili  nove kompetence in znanja, predvsem pa "stkali nova poznanstva". 

Fl Um

Program je bil posebej pomenljiv, saj so se udeleženci v okviru tekmovanja v študijah primerov osredotočili na ključne izzive trajnostnega razvoja. V prvem delu tekmovanja so študenti raziskovali marketinške strategije za prepričanje arhetipa netrajnostno naravnanega turista. Osrednji izziv je bil načrtovanje trajnostnih turističnih izdelkov. V drugem delu tekmovanja so se osredotočili na trajnostno mobilnost. Skupine so morale reševati resnične izzive. Vsaka je dobila eno od slovenskih občin, ki so jih avgusta najbolj prizadele poplave. S tem so preučevali načine za najbolj trajnostne oblike potovanja v te destinacije. V zaključnem delu so se študenti posvetili ustanovitvi poslovnega modela razpršenega hotela. Cilj je bil razviti rešitve, ki bogatijo trajnostno ponudbo izbranih destinacij.

Fl Um

Kot pravijo na fakulteti za logistiko, so študenti z uspešnim reševanjem kompleksnih izzivov pokazali, kako je mogoče združiti teorijo in prakso v prizadevanjih za bolj trajnostno prihodnost. Dekanica fakultete dr. Maja Fošner je ob zaključku poletne šole dejala, da niso zabeležili zgolj še enega uspešnega dogodka, temveč so postavili nove standarde za združitev in krepitev mednarodnega sodelovanja in trajnostnega razvoja: "To ni zgolj dokaz naše zavezanosti izobraževanju, ampak odmevna izjava o tem, kakšen svet želimo soustvarjati za prihodnje generacije."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta