Mestni inšpektor: Džungla sredi mesta

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
20.08.2019 16:31

Zasebni lastniki v Mariboru so dolžni kositi in ustrezno skrbeti za svoja zemljišča, a v praksi ni vedno tako

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Desno od pločnika je zemljišče zasebnika, levo pa občine, a nihče ni poskrbel za ustrezno vzdrževanje.
Andrej Petelinšek

Zaraščena potka do blokov, klopca sredi goščave in pločnik, ki ga na eni strani požira zelena "zavesa" izpod oglasnih panojev, na drugi pa visoka trava. "To je džungla sredi mesta," se je nad zanemarjeno okolico na vogalu Ulice talcev in Ulice kneza Koclja hudoval Milan Dremelj, ki stanuje v enem od bližnjih stanovanjskih hiš in že dalj časa opazuje, kako zelenje prerašča omenjeno urbano območje v središču Maribora.

Tudi potko do blokov počasi požira trava. 
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Kosijo v skladu s planom

Leva stran pločnika, ki jo prerašča trava, je glede na podatke iz zemljiške knjige dejansko v lasti MOM. Zakaj dopuščajo tako zanemarjeno stanje, nam na občini niso konkretno odgovorili, so pa zapisali, da "občina v skladu s planom vzdrževanja zelenih površin ureja košnjo na javnih površinah". Za glavnino neurejenosti območja je sicer odgovoren zasebnik, eno od mariborskih podjetij, ki se ukvarja z gradbenimi projekti.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Postopek tudi zaradi reklamnih objektov

Na MOM so sicer še povedali, da je medobčinski inšpektorat na lokaciji vodil postopek zaradi postavitve reklamnih objektov, vendar ga je - ker je bilo ugotovljeno, da ne gre za enostavne objekte - v reševanje odstopil pristojni gradbeni inšpekciji. Od tam sporočajo, da so inšpekcijski pregled opravili julija, vendar postopek še poteka, zato več podatkov za zdaj ne morejo posredovati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta