Mestni inšpektor: Kdaj bo obnovljena cesta na Gaj

Igor Selan Igor Selan
31.07.2019 16:42

Na uredništvo so se obrnili krajani Gaja nad Mariborom, ki se pritožujejo zaradi slabega vzdrževanja ceste, ki vodi do njihovega naselja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cesta na Gaj je v zelo slabem stanju.
Andrej Petelinšek

Na uredništvo so se obrnili krajani Gaja nad Mariborom, ki se pritožujejo zaradi slabega vzdrževanja ceste, ki vodi do njihovega naselja. Kot so zapisali, je cesta, ki vodi do Gaja, deloma v upravljanju države, deloma občine: "In ta dvojnost se tudi močno pozna v kakovosti in vzdrževanju. Državni del se na letni osnovi obnavlja in vzdržuje, pri občinskem pa se luknje le občasno (minimalno) hladno zakrpajo. Občinski del ceste je v tako poraznem stanju, da je ponekod uporabna le še polovica cestišča, in to prav v ovinkastem delu, kar predstavlja veliko nevarnost za nesrečo. Pogosto se tudi pozabi, da se cesta na Gaj ne konča v središču zaselka, pač pa vodi še naprej, kjer je stanje ceste spet porazno. Na vse to smo občino že večkrat opozarjali, pa ni bilo razen jokanja (dobesedno) o tem, kako (pre)malo denarja je na voljo, prav nič."

Cesta je deloma v upravljanju države, deloma občine - in ta dvojnost se tudi pozna pri vzdrževanju.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta