Mestni inšpektor: Novoletni okraski sredi marca

Branka Bezjak Branka Bezjak
14.03.2019 17:08

Zakaj je Nigrad šele pred kratkim začel odstranjevati novoletno okrasitev?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bila še v začetku tedna okrašena Gosposka ulica.
Igor Napast

Letos so presenetili in pohiteli z okrasitvijo Poštne. Končno se nekaj premika in ni vse rešeno pet pred dvanajsto. Vesel december vam želim," se je pred dnevi nad dejstvom, da je sredi marca Poštna ulica še zmeraj novoletno okrašena, pošalil lastnik kavarne Piaf Ramiz Derlić. V začetku tedna je bila solastnica restavracije Baščaršija Zekira Marković že bolj neposredno kritična: "Ne razumem, zakaj je Poštna še vedno okrašena. Smo res tako sporni, da moramo vsakič na kolenih prositi, da najprej sploh obesijo okraske, potem pa še, da jih pospravijo?"
Pozornejše razgledovanje po mestu je razkrilo, da tudi v drugih ulicah, denimo Gosposki, še vedno bingljajo krogle iz lučk. Tudi na Trgu Leona Štuklja so z visokih stebrov šele pred kratkim odstranili lučke, ki so ponazarjale ledene sveče. So pa zato z dreves na tem trgu kable odstranili že januarja.

Znajdi se sam

Z novoletno okrasitvijo se v našem mestu, milo rečeno, dogajajo res hecne stvari. Čeprav drugod tudi na ta račun privabijo več obiskovalcev, se to v Mariboru očitno še nikomur ni zdela dovolj pomembna zadeva, da bi se z njo res ukvarjal marca. Toda takrat bi moral biti začetek aktivnosti - od ideje, nabave, da bi potem decembra iz tega naredili celostno, povezano zgodbo. Kdo bo povezal akterje, gostince, pristojne zavode, so vsakokratna vprašanja, a zmeraj šele nekje globoko v jeseni, na koncu pa pač Nigradovi delavci izobesijo tisto nekaj, kar imajo v svojem skladišču.

Roka za odstranitev ni

A vrnimo se še k Poštni. Po preteklih dogovorih z vodstvom občine je sedaj tudi tam del javnega prazničnega svetlečega okrasja. In zakaj potrebujejo sedaj dodatno spodbudo, da jo odstranijo? Ne le tam, ampak tudi drugod po mestu?

Gostinci v Poštni ulici niso razumeli, zakaj je ulica sredi marca še vedno okrašena.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta