Na Pohorju v sredo pričetek obratovanja tudi sedežnic Poštela in Radvanje

Igor Selan Igor Selan
16.01.2024 13:12

Na odprtje Čopove proge v dolino bo treba počakati še najmanj do sobote

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če bodo razmere ugodne, bo od sobote smučarjem na voljo tudi Čopova proga
Igor Napast

Že delujočim žičniškim napravam na Mariborskem Pohorju se bosta v sredo, 17. januarja, pridružili še štirisedežnica Poštela in dvosedežnica Radvanje. Tako bo prvič letos na voljo smuka po Miranovi progi A vse do izteka Snežnega stadiona.

Nekaj več pa bo treba počakati na odprtje Čopove proge, po kateri bo mogoče v dolino smučati od sobote, 20. januarja, a le, če bo na njej do takrat mogoče izdelati dovolj snega za kakovostno ureditev proge.

Kot še sporočajo iz Marproma, bo nočna smuka ta teden potekala v četrtek, petek in soboto, ko bodo ob Pohorski vzpenjači med 18. in 21. uro v pogonu Bejbika 1 + 2, Sleme, Poštela in Radvanje. Slednji bosta v času nočne smuke obratovali le do odprtja Čopove proge.

Kot so dodatno opozorili pri Marpromu, je od letos smučarske vozovnice mogoče kupiti tudi na kartomatih, ki so nameščeni na zgornji postaji krožne kabinske žičnice ter spodnjih postajah sedežnic Ruška in Pisker. Na vseh je mogoče kupite dnevne, popoldanske in 3-urne smučarske vozovnice za odrasle, mladino in otroke, na kartomatu na zgornji postaji Pohorske vzpenjače pa še enosmerne in povratne gondolske vozovnice ter vozovnice za nočno smuko, ko ta poteka. Plačilo na kartomatu je moč opraviti le z bančno kartico. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta