Na tržnici še ena zima pod dežniki

Barbara Bradač Barbara Bradač
08.11.2018 17:01

Gradnja nove strehe na osrednji mariborski tržnici se prestavlja v naslednje leto. Se županski kandidati strinjajo z izbrano arhitekturno rešitvijo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zloglasni dežniki California bodo še eno zimo "pokrivali" osrednjo mariborsko tržnico na Vodnikovem trgu.
Sašo Bizjak

V preteklosti smo slišali že kar nekaj napovedi, kako bodo "to zimo" branjevke in branjevci na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu pa res končno na suhem. A doslej je ostalo zgolj pri napovedih. In tudi to zimo bodo morali prodajalci na tržnici preživeti pod zloglasnimi dežniki z neurejenim odvodnjavanjem, kar razburja javnost že skorajda desetletje.
Ko je konec maja letos mariborska Snaga skupaj z arhitektom Primožem Hočevarjem iz Ateljeja Hočevar predstavila idejno rešitev za novo streho, je bilo napovedano, da se bo gradnja pričela še letos, če ne bo nepredvidenih zapletov. Po petih mesecih gradbeno dovoljenje za nadstrešitev osrednje mariborske tržnice še ni izdano. "Nekaj pomanjkljivosti v zvezi z vlogo smo morali odpraviti. Zdaj manjka le še geodetski posnetek, ki bo narejen v teh dneh, in po naših informacijah bo takrat vloga popolna," je pojasnil arhitekt Hočevar.
Veljavno gradbeno dovoljenje je predpogoj za izvedbo razpisa za izvajalca gradnje, kar pomeni, da se bo gradnja skoraj zagotovo prestavila v leto 2019. Nova streha na tržnici je zasnovana na jekleni fiksni konstrukciji, za kritino pa je, namesto sedanjih dežnikov, predvideno belo membransko platno v obliki trikotnih kril. Ocenjena vrednost postavitve celotne strehe in najnujnejše sanacije odvodnjavanja je 250.000 evrov.

A se res nismo ničesar naučili?

Vseh 18 županskih kandidatov smo vprašali, ali se strinjajo s predvideno rešitvijo za novo streho na osrednji mariborski tržnici. Odgovorili so vsi razen Aleksandra Kamenika (Stranka Aleksandra Kamenika).

Skica nove strehe na tržnici, ki je zasnovana na jekleni fiksni konstrukciji, za kritino pa je predvideno membransko platno z življenjsko dobo do 20 let.
Neznan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta