Noč čarovnic: V Svečini pohoda Hellovino

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
28.10.2024 17:17

V Svečini pripravljajo Vinotour čarovniški pohod s palicami ali metlo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svečinski grad
Vinograd

V Svečini pripravljajo Vinotour čarovniški pohod s palicami ali metlo, ki so ga poimenovali Hellovino. Pohod bo na noč čarovnic, 31. oktobra, ob 10. uri. Udeleženci se bodo začeli uro prej zbirati na nogometnem igrišču v Svečini, na voljo bodo tradicionalni zvarki Vinotoča Pliberšek. Prispevek za pohod je tri evre in zagotavlja čarovniško malico, za tiste, ki želijo še spominsko majico, pa sedem evrov. Organizator je Društvo za promocijo nordijske hoje Odriv - Vinotour, ki je pripravilo dva pohoda. Prvi, ki je dolg sedem kilometrov, vodi po poti proti Kopici in na Pesjak, drugi, ki je dolg šest kilometrov in pol, pa naprej proti avstrijski meji. Oba imata postojanke na kmetijah in vinotočih, kjer  bodo udeležencem ponudili domače dobrote in vino. Na pohoda se je treba obvezno predhodno prijaviti, in sicer na elektronski naslov info@vinotour.si ali v facebook dogodek s sporočilom o številu udeležencev. 

V soboto, 2. novembra, ob 19.00 v Svečini prirejajo še brezplačno predvajanje avstrijskega filma Kamniško-savinjske Alpe, sledil bo pogovor, ki ga bo vodil Marko Radmilovič

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta